Designerul Adina Buzatu, sfat pentru bărbaţi: Nu renunţaţi la eleganţă şi nu arătaţi ca un semafor

Adina Buzatu, renumită creatoare de modă, vorbește într-un interviu acordat Agerpres despre trendurile modei masculine în acest sezon, sfătuindu-i pe bărbați să nu renunțe la eleganță, indiferent de situație, și să combine culorile astfel încât să nu arate ca un semafor.

Stilista a prezentat sâmbătă seara, în cadrul festivalului de modă, Feeric Fashion Days de la Sibiu, o colecție pentru bărbații moderni, destinată celor cu vârstele între 30 și 70 de ani. Colecția semnată de Adina Buzatu cuprinde piese mai puțin colorate și de o eleganță fină, atentă la detalii, de la acul de cravată la batista din buzunarul sacoului.

Adina Buzatu le recomandă în acest sezon bărbaților care merg la serviciu să poate haine din lână, in și bumbac, cravată sau batistă din mătase naturală. De asemenea, ea îi sfătuiește pe bărbați să renunțe în această vară la curea și pantofii cu șireturi și să poarte pantofii în stil Frank Sinatra.

Designerul vorbește în interviu și despre trendurile în materie de culori în acest sezon, dar și despre ținutele de seară ale bărbaților și cele pentru cei care se vor căsătorii. Ea spune că un mire nu înseamnă neapărat un bărbat cu smoking, ci poate fi și un bărbat în pantaloni de in, cu bretele, asortați cu o cămașă viu colorată, cu mânecile suflecate.

 

AGERPRES. Ce aduce nou această colecție destinată exclusiv bărbaților?

Adina Buzatu: E o colecție pentru bărbatul modern, care nu are timp, are o carieră importantă sau care este ocupat, pleacă de dimineața și ajunge seara acasă. Acesta are nevoie de haine pe care le poate schimba ușor. Vârsta este între 30 și 70 de ani. Pentru acest bărbat am adus o colecție care îl trece prin toate fazele, în vacanță, la muncă, în club, la restaurant, dar și la o petrecere și de ce nu, dacă se căsătorește. Trebuie să îl îmbrac și de nuntă. Este o colecție care îl învață să se îmbrace de la A la Z, cu piese destul de puține. Veți întâlni laitmotive, cămașa cu ac, cravata cu acul acela și nodul foarte frumos. Vreau să arăt că un anumit accesoriu îl poți purta în mai multe situații, fie că e vorba de o ținută de seară, fie că e vorba de o ținută de zi, dacă îl asortezi corespunzător.

 

AGERPRES: Mesajul tău este ca bărbaţii să nu renunţe la eleganţă indiferent de situaţie?

Adina Buzatu. Clar. Este mai puţin colorată colecţia, decât vă așteptaţi, pentru că am simţit nevoia să arăt că nu trebuie să exageraţi. Ani de zile am promovat culoarea și am arătat bărbaţilor că trebuie să aibă curaj, dar am descoperit faptul că s-a întâmplat să se ducă mult prea departe. Și atunci trebuie să știe că da, promovăm culoarea, bărbaţii pot să poarte culoare, dar nu oricât și oricum, nu prea mult. Întotdeauna bine dozat, echilibrat, astfel încât o piesă să fie neutră, o altă piesă poate fi colorată. Niciodată nu amesteci, nu arăţi ca un semafor și spun asta tuturor pentru că nu trebuie să ieși în evidenţă, în felul acesta, ci prin modul tău elegant de a te comporta și prin ţinuta care să fie oarecum, discretă.

 

AGERPRES: Cum să se îmbrace domnii la serviciu, în vara asta?

Adina Buzatu: Întotdeauna cravată. Îmi place cu cravată la serviciu, dar dacă nu se simte bine cu cravată poate pune un sacou elegant, cu o cămașă și o batistă de buzunar, din mătase naturală, neapărat, ceea ce va contracara lipsa cravatei.

AGERPRES: E vară, e cald, vremea schimbătoare. Ce materiale să pună pe ei?

Adina Buzatu: Întotdeauna in, bumbac, stofă fină de lână. Nu vă fie frică de lână. Lâna este cel mai bun termoizolant. Știm cu toţii că sunt ţări unde se termoizolează instalaţiile cu lână, pentru că iarna ţine cald, iar vara ţine răcoare. Deci, purtaţi lână, niciodată poliester, niciodată sintetic, chiar dacă într-adevăr trendurile spun că putem fi lucioși. Acest luciu de poliester domină, însă eu nu vă sfătuiesc: sunt trenduri trecătoare. Poate luna aceasta, sezonul acesta se vor purta, dar sezonul viitor, cu siguranţă, nu.

 

AGERPRES: Să se protejeze de soare numai cu culorile deschise sau le recomanzi și o pălărie?

Adina Buzatu: Obligatoriu pălărie. Nu neapărat pălăria trebuie asortată cu ceva. Pălăria trebuie să fie o culoare care te prinde și dacă vrei să nu greșești, alege celebrele pălării Panama de la Borsalino, clasice, unice, pe care le poţi purta în orice situaţii și cu un costum de zi, în foarte multe situaţii. Merg cu in.

 

AGERPRES: Vara asta nu se poartă cureaua?

Adina Buzatu: Nu recomand cureaua, în general bretelele sau nimic. Pentru că pantalonii deja sunt suficient de strâmţi, cât să nu fie necesară purtarea curelei.

 

AGERPRES: Pantofii cum să fie?

Adina Buzatu: Încălţările sunt de obicei fără șiret sau în proporţie de 80% sunt fără șiret sezonul acesta. Nu neapărat lejere. Și cele elegante arată extraordinar. O pereche de pantofi Lowfers, fără șiret, din lac, pe seară, cu un smoking elegant. Frank Sinatra purta un astfel de model de pantof și de la el se poartă până astăzi. Este un model foarte elegant. Dacă nu avem șiret, nu neapărat înseamnă că pantofii sunt relaxaţi, ba din contră, sunt pantofi cu talpă de talpă, eleganţi. Nu mă refer la cei cu crampoane, care sunt foarte sport.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata