Detoxifierea de primăvară

29

Ne apropiem cu paşi rapizi de finalul iernii. Primăvare se simte în aer – zilele însorite şi cu aer proaspăt şi curat amintindu-ne că iarna îşi pierde puterile. La fel ne amintesc şi ghioceii ieşiţi de curând dintre zăpezi, sau păsările care se întorc dinspre sud şi zboară în stoluri numeroase către Deltă. Natura se pregăteşte de perioada caldă, în partea noastră de glob!

Am mai trecut cu bine încă o iarnă – destul de blândă, cu excepţia episoadelor de viscol, care au paralizat o parte din ţară câteva zile la rând. Mare parte dintre oameni au fost mai sedentari ca de obicei, au stat mai mult în interior (casă, maşină, serviciu), au mâncat mai mult (asta face ”statul în interior”!) şi au stat mult cu ochii în televizor, calculator, cărţi sau acte.

De aceea, adulţii şi copiii au nevoie de o detoxifiere ”de primăvară” pentru a scăpa de balastul de toxine acumulat în sistemul limfatic al corpului (care este principalul ”sistem de canalizare” al corpului, în acelaşi timp, fiind şi sistemul imunitar principal).

Dacă nu veţi face ”detoxifierea voluntară” – corpul o va face, oricum, involuntar – sub forma unei ”răceli” sau ”viroze” – care se va manifesta cu secreţii nazale, nas înfundat, strănuturi, dureri de gât, roşu în gât, ganglionii de la gât măriţi, tuse cu expectoraţii, stare generală proastă, cu sau fără febră/frisoane/transpiraţii, somnolenţă şi slăbiciune, cu sau fără diaree/vărsături.

Adică – tot veţi fi nevoiţi să eliminaţi – prin toate căile posibile – toxinele acumulate în sistemul limfatic peste iarnă. Sistemul limfatic ”se auto-curăţă” prin intermediul răcelilor (declanşate de viruşi) sau a tulburărilor digestive (aşa numitele ”entero-viroze”, produse tot de viruşi – ce intensifică eliminările prin intestine – vărsături, gaze, diaree etc).

De aceea, sunt de dorit măsurile ”preventive” de detoxifiere şi ”curăţare” ale sistemului limfatic, luate din timp, cu evitarea ”crizelor de vindecare” intensive – care oricum apar, la fiecare om, măcar o dată pe an (că doreşte sau nu).

Cea mai la îndemână modalitate de detoxifiere este cea alimentară. Cura cu sucuri de fructe şi legume – este varianta noastră favorită de ”curăţenie limfatică”.

Sistemul limfatic NU se ”curăţă” doar cu apă (întrucât limfa este un fluid grăsos, şi nu poţi mobiliza grăsimile cu ajutorul apei. Orice gospodină ştie că nu poate îndepărta pete de grăsime cu apă, ci folosind un produs din hidrocarburi – un praf de curăţat. În Natură, varianta pentru ”degresare” a sistemului limfatic o reprezintă sucurile de fructe şi legume, proaspăt stoarse şi bogate în ”carbohidraţi” – exact varianta ”comestibilă” a hidrocarburilor).

Dacă un consum regulat de apă asigură o stare bună a sângelui (care este un fluid apos, ce are nevoie constant de apă proaspătă), consumul regulat de suc proaspăt stors de fructe şi/sau legume asigură buna funcţionare a circulaţiei limfatice – cea de-a doua circulaţie a corpului nostru – responsabilă de eliminare reziduurilor acide (toxice) din corpul nostru, prin intermediul rinichilor (şi uneori, a pielii).

Apă bună – zilnic – pentru un sânge curat şi limpede. Suc de fructe şi/sau legume – zilnic – pentru un sistem limfatic eficient şi funcţional.

Consumul a 0,5 – 1 litru de suc de fructe şi legume pe zi, proaspăt stors la storcător – şi băut în special în prima parte a zilei – de dimineaţa până în ora 16.00 – 17.00 – timp de 10-14 zile sau chiar o luna – în perioada final februarie, martie sau aprilie – va reprezenta cea mai importantă detoxifiere a anului pe care o puteţi face.

Vă recomandăm ”Cartea completă a sucurilor” – ghidul tău delicios pentru o vitalitate plină de tinereţe, a lui Michael T. Murray, apărută de Editura Adevăr Divin în 2013 , unde aveţi peste 150 de reţete de sucuri de fructe şi legume, cu multe explicaţii pe înţelesul tuturor despre efectele lor asupra organismului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata