Detoxifierea de primăvară

Cu privire la tema storcătoarelor de fructe – altă temă mult discutată în dieta de detoxifiere – vă recomand ”slow-juicere” – storcătoare lente (storcătoare melcate, NU cele prin centrifugare), care fac sucul de fructe şi legume prin presare, nu prin centrifugare.

Eu recomand storcatorul Hurom – foarte simplu şi rapid de folosit.

Când călătoriţi mult – variantele cele mai bune de a menţine dieta cu sucuri proaspete din fructe şi legume sunt sticlele cu fresh-uri – de la marile super-market-uri sau magazine tip MegaImage, Billa, Carrefoure sau Auchan – de unde puteţi găsi combinaţiile cele mai variate de sucuri proaspăt stoarse (cu termen de garanţie 1-2 zile) de mere cu morcovi, portocale cu mere şi morcovi, sfeclă cu mere şi morcovi, ananas cu pepene galben, sucuri simple de portocale, mandarine sau grapefruit. Iar fresh-uri de portocale şi/sau grapefruit găsiţi la orice benzinărie şi la cele mai multe restaurante şi baruri.

Puteţi menţine o dietă de detoxifiere cu sucuri în prima parte a zilei – oriunde v-aţi afla şi orice aţi face! Important este să doriţi!

În prima parte a zilei nici nu avem o senzaţie de foame atât de mare, mai ales dacă NU mâncăm dimineaţa (cum mâncaţi dimineaţa, cum ”se deschide” apetitul şi veţi mânca toată ziua – acest lucru îl cunosc toate doamnele şi domnişoarele care au încercat să ţină ”cură se slăbire”).

Dacă, în schimb, consumaţi sucuri proaspete de fructe şi legume (dar nu suc de portocale pe stomacul gol, dimineaţa!, este prea acid – începeţi cu un suc ”mai alcalin”, mai dulce sau mai ”verde”) începând cu prima oră a dimineţii şi până la orele 15.00 – 16.00, chiar 17.00 – alături de 1-2 litri de apă, consumaţi între paharele de suc – veţi obţine o stare de claritate mentală fără precedent, veţi fi foarte eficienţi la serviciu, veţi face pauze ceva mai dese pentru urinare (pauze benefice ”ca un respiro” între perioadele aglomerate la serviciu) şi nu vă va fi atât de foame.

Foamea apare abia către seară – când puteţi servi bine-meritata masă de seară – şi atunci când mâncaţi ”cu foame”, dar într-o stare de relaxare (masa de seară se serveşte acasă, cu familia, într-o ambianţă relaxată) – alimentele sunt bine primite de corp, uşor prelucrate, facil eliminate – şi digestia este MULT mai bună – decât a unei mese consumate la prânz, pe fugă, între două sarcini de serviciu şi cu ochii în monitor!

ÎNCERCAŢI dieta de detoxifiere cu sucuri şi masă uşoară/dietetică de seară – dieta fără nici unul dintre produsele care ”vă otrăvesc” corpul cu deşeuri prelucrate. Este cea mai bună detoxifiere de primăvară pe care o puteţi face pentru corpul dv.

După această detoxifiere intensivă cu sucul de fructe şi/sau legume – puteţi păstra consumul lor regulat la masa de dimineaţă (sau în loc de masă de dimineaţă) şi până la prânz – pentru aportul de energie şi uşurinţa administrării. Alături de consumul regulat de fructe şi legume proaspete, care să vă aducă şi fibrele alimentare necesare unei bune digestii.

Alături de detoxifierea prin dietă, vă recomand produsele tip gemoterapie:

Extractul din Sevă de Mesteacăn (Plantextrakt Cluj), 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, 1-2 luni (poate fi luat alături de dieta cu sucuri, în vederea protecţiei şi ajutării rinichilor).

Sau

Extractul din Orz verde (Plantextrakt Cluj), o linguriţă (5 ml) în apă de 2 ori pe zi, dimineaţa şi după-amiaza, 1-2 luni (de asemenea, util în paralel cu dieta de sucuri, pentru susţinerea acesteia).

Dacă doriţi o detoxifiere suplimentară a tractului digestiv (la persoane mai constipate, sau cu probleme de evacuare a intestinului) – puteţi încerca
Extractul de Măr pădureţ (Plantextrakt Cluj), 2 ml în apă, o dată pe zi, dimineaţa, zilnic, 1-2 luni, în paralel cu oricare dintre cele două extracte de mai sus.

De asemenea, v-aş recomanda în perioada primăverii, în paralel cu susţinerea rinichilor, intestinelor şi pielii – o cură anuală de ”deparazitare” şi ”curăţire” de Candida – în special la persoanele care consumă zilnic făinoase şi dulciuri (făina albă, zahărul şi lactatele sunt principalele ”alimente” ale ciupercilor tip Candida şi ale paraziţilor tip Giardia. Cât timp le aveţi în alimentaţie, dv sau copiii dv – nu veţi scăpa niciodată de aceşti paraziţi – indiferent de tratamentele încercate!).

Aveţi la dispoziţie multe preparate de folosit, funcţie de preferinţe şi posibilităţi:

Giardinophyt (Plantextrakt)
Extract muguri de Nuc (Plantextrakt)
Wormex (Sun Wave Pharma)
Parasite cleanse (Secom)
Grapefruit seeds extract (Secom)
Citrovital (Naturaplant)
Ulei esenţial de Oregano

şi multe multe altele – pentru cure de 1-3 luni.

DIETA cu sucuri din fructe şi legume proaspăt stoarse şi folosirea produselor naturale – vă ajută să echilibraţi organismul la începutul primăverii calendaristice. Să aveţi un Echinocţiu de primăvară cât mai frumos şi uşor – şi să vă deschideţi pentru a primi energiile vindecătoare ale Naturii, într-un nou anotimp al vieţii!

Dr. Sorina Soescu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata