DGPMB: 76 de percheziţii la persoane suspectate de evaziune; prejudiciu – 68 milioane euro

Polițiștii Capitalei efectuează vineri dimineață, 4 iulie, 76 de percheziții – 63 în București și 13 în județele Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Ialomița – pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și rambursări ilegale de TVA, care ar fi creat un prejudiciu de circa 68 de milioane de euro.

Totodată, polițiștii Capitalei pun în executare 76 de mandate de aducere emise de magistrați pe numele membrilor grupului, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) .

Polițiștii Capitalei au documentat, în perioada 2008-2013, activitatea infracțională a unui grup de persoane care prin intermediul unei filiere de firme-fantomă și înregistrarea în contabilitate de cheltuieli fictive ar fi primit rambursări ilegale de TVA.

„Activitatea principală a membrilor grupului o reprezenta cumpărarea de terenuri și revânzarea acestora, cu o creștere artificială a prețului, precum și achiziționarea de echipamente medicale. Prin activitatea infracțională realizată, bănuiții ar fi produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de aproximativ 68.000.000 de euro”, se mai arată în comunicat.

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR, specialiștilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Serviciului Român de Informații și IPJ Ilfov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata