DGPMB: Înşelăciune cu terenuri în valoare de peste 1.000.000 de euro

Procurorii au reținut opt persoane într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune, amenințare și influențare a declarațiilor, după ce au preluat și vândut mai multe terenuri, provocând un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

„Polițiștii bucureșteni au documentat, în perioada martie-iulie, activitatea unui grup format din șapte bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 38 și 78 de ani, care ar fi preluat din proprietatea unei unități administrativ-teritoriale și a altor patru persoane fizice, 11 terenuri și imobile, solicitându-se în mod fictiv instanței constatarea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii, ulterior, acestea fiind vândute și revândute altor persoane”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis marți.

Astfel, polițiștii Capitalei au reținut în sarcina membrilor grupului faptul că ar fi indus în eroare părțile vătămate cu ocazia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare, pentru o suprafață de teren de 245 m, prezentând un titlu de proprietate viciat, producându-le un prejudiciu de aproximativ 55.000 de euro.

„Totodată, membrii grupului ar fi încheiat prin același mod de operare un contract de vânzare-cumpărare pentru o suprafață de teren de 400 m, cauzând părților vătămate un prejudiciu de 50.000 de euro. De asemenea, prin același mod, persoanele bănuite ar mai fi înșelat alte trei persoane, producându-le un prejudiciu de aproximativ 108.000 euro, respectiv 55.000 de euro, prin vânzarea unei suprafețe de 481 m și 245 m”, se mai arată în comunicat.

În cursul zilei de luni, polițiștii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — IGPR, au pus în executare mandate de aducere emise pe numele a nouă persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune.

„În afara faptelor menționate, în sarcina bănuiților au fost reținute și săvârșirea infracțiunilor de influențare a declarațiilor, amenințare și înșelăciune, aceștia prezentând Judecătoriei Sectorului 1 București o situație nereală (prin folosirea unor înscrisuri falsificate și cu sprijinul unor martori care au dat declarații mincinoase, ca urmare a amenințărilor cu acte de violență) privind posesia de lungă durată asupra unui imobil situat în sectorul 1 care a influențat pronunțarea unei sentințe civile urmate de înstrăinarea imobilului”, precizează DGPMB.

Prejudiciul total cauzat este de peste 1.000.000 de euro.

Poliția Capitalei continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune, amenințare și influențare a declarațiilor, cu opt dintre cei în cauză în stare de reținere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata