Din 2016 vom circula de la Sibiu şi de la Cluj-Napoca, la Nădlac, pe autostradă, susţine ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunțat, vineri, 14 noiembrie,că de anul viitor vom circula pe „tronsoane mai mari de autostradă”, iar din 2016 vom putea circula din centrul țării, până la granița cu Ungaria, pe autostradă, de la Sibiu până la Nădlac.

„Situația la zi se prezintă în felul acesta. Anul acesta se termină Arad-Nădlac. Anul viitor se termină Lugoj-Timișoara-Arad-Nădlac, în vara viitoare finalizându-se și punctul de frontieră, noul punct de frontieră Nădlac, pentru că autostrada e la 4-5 kilometri de vechiul punct de frontieră, construcția începând de anul acesta. (Arad-Nădlac n.r.) până la sfârșitul anului acesta, însă înainte de graniță, cu o deviație la punctul vechi de frontieră, nefiind finalizat punctul nou de frontieră și partea ungară neavând contractul în iunie pentru finalizare Nădlac mai departe în Ungaria. Practic, acolo începând din momentul în care și noi terminăm punctul de frontieră Nădlac se face pe teritoriul României și îl facem noi, punctul de frontieră Borș, la noua autostradă, se face pe teritoriul Ungariei. Este un acord între cele două țări, legat de acest lucru”, a explicat ministrul Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor dă asigurăripeste doi ani, șoferii vor circula de la Sibiu și de la Cluj-Napoca, pe autostradă, până la granița cu Ungaria.

„Practic, anul viitor vom reuși să circulăm pe tronsoane de autostradă mai mari, vizibile din punct de vedere eficiență pentru șoferi. Iar 2016, cu siguranță vom circula din Sibiu până la Nădlac, deci asta înseamnă 350 de kilometri, din Cluj-Napoca până la Nădlac, asta înseamnă vreo 400 de kilometri, din Cluj-Napoca la Târgu-Mureș, asta înseamnă 112 kilometri și vom putea circula Suplacul de Barcău — Borș, sută la sută, ne rămâne în litigiu, dacă s-ar putea finaliza sau nu, Nădășel-Suplacul de Barcău. Am putea avea în 2016, o mie de kilometri de autostradă în zonă”, a spus ministrul Ioan Rus.

Acesta împreună cu premierul Victor Ponta au verificat vineri, starea lucrărilor la tronsonul de autostradă, de 22 de kilometri, care leagă județele Sibiu de Alba, între localitățile Săliște și Cunța. După verificări, circulația a fost deschisă pentru șoferi. De vineri, șoferii pot circula pe autostradă, de la Sibiu la Deva. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata