DNA cere din nou arestarea lui Pendiuc; a încălcat obligaţia de a nu lua legătura cu ceilalţi inculpaţi

Procurorii DNA au solicitat înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile față de Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești, pentru că a încălcat obligația stabilită de instanță de a nu lua legătura cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunii.

Pendiuc este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată în dosarul privind încheierea și executarea unui contract de asociere în participațiune care ar fi prejudiciat bugetul Primăriei Pitești cu 5 milioane de euro.

De asemenea, DNA a cerut înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile și pentru Constantin Scarlat, reprezentant al SC CNCD SA, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată.

„În referatul cu propunerea de înlocuire a măsurii, procurorii au reținut că Tudor Pendiuc a încălcat obligația stabilită de instanță de a nu comunica cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunii, în sensul că, în perioada 20.11.2014 — 01.12.2014, a luat legătura cu o persoană ce are calitatea procesuală de suspect, respectiv că inculpatul Constantin Scarlat a încălcat obligația stabilită de instanță de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar”, se arată într-un comunicat al DNA transmis marți.

În 7 noiembrie, Tribunal București a dispus arestarea preventivă lui Pendiuc și Scarlat, însă în urma contestației formulate de cei doi, la 19 noiembrie, Curtea de Apel București a dispus arestul la domiciliu față de aceștia. Celor doi le-au fost stabilite următoarele obligații: să nu părăsească imobilul în care locuiesc fără permisiunea organului judiciar care a dispus această măsură sau în fața căruia se află cauza și să se supună restricțiilor stabilite; să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori sunt chemați; să nu comunice cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunii, cu martorii, precum și cu alte persoane stabilite de organul judiciar; să poarte permanent sistem electronic de supraveghere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata