DNA: Gabriel Toader, fost director în Ministerul Economiei, trimis în judecată

26

Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată în stare de arest preventiv pe Gabriel Toader, fostul șef al Direcției Generale Politici Industriale și Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, pentru luare de mită.

În același dosar au fost deferiți justiției Stelian Tulcan, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru dare de mită, și Argentina Postolache, pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada decembrie 2011 — mai 2012, în baza unei înțelegeri anterioare, Gabriel Toader, prin intermediul inculpatei Postolache, a pretins, în mai 2012, achitarea de către Stelian Tulcan a contravalorii unei cantități de 48 mc de beton, în valoare de aproape 15.000 lei.

„Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, Gabriel Toader trebuia să avizeze lista cu semifabricatele și produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricație și să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize, în cazul societății reprezentate de Tulcan, lucru care s-a și întâmplat la 22 mai 2012. Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către inculpatul Tulcan, prin intermediul firmei pe care acesta o reprezenta”, se arată într-un comunicat al DNA transmis joi.

Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de Gabriel Toader la construirea unui imobil, în zona localității Ghiroda, județul Timiș.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și/sau imobile aparținând lui Gabriel Toader, până la concurența de aproximativ 15.000 lei, în vederea confiscării speciale.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații și de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Bihor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata