Dobrin (ANRMAP): Începând cu 1 ianuarie 2016 trebuie să avem o nouă legislaţie a achiziţiilor publice

20

România trebuie să aibă noua legislație a achizițiilor publice și noul SEAP (Sistem electronic de achiziții publice – n.r.) începând cu anul viitor, a declarat, joi, Bogdan Dobrin președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), într-o conferință de specialitate.

„Până la sfârșitul acestui an și începând cu 1 ianuarie 2016 trebuie să avem o nouă legislație a achizițiilor publice împreună cu noul SEAP. (…) Intenția este de a face 4 acte normative, unul clasic, unul de utilități, unul de concesiuni și unul de remediu.

Ne lovim de probleme și anume dacă facem 4 acte normative este foarte important cum intră în vigoare. Sunt strâns legate unul de altul. Intrarea în vigoare ar trebui să fie concomitent și am stabilit un orizont de timp 1 ianuarie 2016 în strânsă corelație și cu noul SEAP”, a spus Dobrin.

Potrivit acestuia, în momentul de față se lucrează la realizarea noului sistem de achiziții publice electronic.

„Pe e-licitație am primit o grămadă critici că nu este o platformă prietenoasă. La momentul conceperii e-licitație nu s-a dorit a fi o platformă de achiziții, ci un sistem care să ofere publicitate la tot ce înseamnă procedură de achiziții. Pe noul SEAP va fi o platformă cu mult mai multe informatii”, a explicat șeful ANRMAP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata