Doi astronomi de top au asigurat o comisie parlamentară americană de existenţa extratereştrilor

Doi astronomi americani de top i-au asigurat pe membrii Congresului american că există viaţă extraterestră, precizând că „ar fi de-a dreptul bizar dacă am fi singuri în Univers”, conform unui material publicat de ABC News.

Cei doi, Dan Werthimer, director al Centrului SETI de la Universitatea California din Berkeley (programul SETI are drept obiectiv căutarea speciilor extraterestre inteligente) şi colegul său, Seth Shostak, astronom la SETI Institute, au apărut în faţa Comitetului pentru Ştiinţă, Spaţiu şi Tehnologie din cadrul Camerei Reprezentanţilor pentru a solicita continuarea finanţării programului SETI.

Werthimer a precizat că posibilitatea existenţei vieţii de orice natură, de la organisme simple, unicelulare, până la specii inteligente, dezvoltate tehnologic, este aproape o certitudine. Cei doi nu s-au temut să precizeze că probabilitatea existenţei vieţii extraterestre este de aproape 100%.

„Ar fi de-a dreptul bizar dacă am fi singuri” în Univers, a susţinut Werthimer în faţa comitetului.

„Dacă extrapolăm pe baza (exo)planetelor descoperite deja, există în jur de un trilion de planete doar în galaxia noastră, fără a vorbi şi despre alte galaxii. Există în consecinţă foarte multe locuri unde ar putea exista condiţiile apariţiei vieţii”, l-a completat şi Shostak. „Ştim deja că majoritatea stelelor au în jurul lor sisteme planetare, iar dintre acestea, probabil că o stea din cinci are pe orbita sa planete asemănătoare Pământului„, a adăugat el.

„Trebuie să fii îngust la minte să nu te gândeşti că trebuie să mai existe viaţă şi pe alte planete din Univers”, a subliniat Werthimer.

Ambii astronomi au susţinut că în Univers există o multitudine de forme de viaţă, în diferite stadii evolutive, de la cele mai simple organisme, la cele mai complexe, putând exista, de asemenea, „şi numeroase civilizaţii avansate”.

Dan Werthimer a mai precizat că nu este un avocat al ideii iniţierii contactului cu eventualele civilizaţii extrerestre, precizând că este mai „cuminte” doar să „recepţionăm semnalele lor şi să vedem de unde vin”. „Părerea mea este că ar fi bine să ne limităm doar la a asculta”, a subliniat el.

Atât Shostak cât şi Werthimer au declarat însă în faţa comitetului că sunt convinşi că, în trecutul apropiat cel puţin, nu am fost vizitaţi de extatereştri. „Nu cred că (o astfel de vizită) ar fi putut fi ţinută secretă de guvernele acestei lumi. Dacă extratereştrii ar fi ajuns cu adevărat până aici, cred că toţi am fi aflat asta”, a precizat Shostak.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata