Doi dintre pasagerii avionului prăbuşit în Ucraina erau studenţi la UMF Cluj

Doi dintre pasagerii care au murit în accidentul aviatic ce a avut loc joi, 17 iulie, la granița dintre Ucraina și Rusia erau studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca.

Cei doi erau studenți în anul al II-lea la Facultatea de Medicină a UMF Cluj, la programul de studii în limba engleză, iar unul dintre studenți avea dublă cetățenie: româno-canadiană.

Potrivit decanului Facultății de Medicină a UMF Cluj, Anca Buzoianu, vestea a fost aflată în cursul dimineții de vineri de către secretara de an a celor doi studenți.

„S-a arborat un steag de doliu pe clădirea Decanatelor. Este un mic semn de respect pe care conducerea Facultății de Medicină și UMF îl aduc față de cei doi studenți dispăruți atât de tragic. Și studenții de la UMF se organizează pentru a aduce un ultim omagiu colegilor lor de la Facultatea de Medicină, anul II, secția engleză, care au decedat în accidentul aviatic. Este vorba despre un student cu dublă cetățenie, română și canadiană, și o studentă de naționalitate germană”, a spus decanul Facultății de Medicină a UMF.

Anca Buzoianu nu a dorit să precizeze care era relația dintre cei doi tineri, subliniind că respectă dorința familiilor celor doi studenți.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăsește un cetățean care deține dublă cetățenie, inclusiv cetățenie română.

MAE arată că familia pasagerului român a fost informată de autoritățile din țara de domiciliu, iar autoritățile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

„Familia victimei a precizat că nu dorește, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale”, afirmă MAE.

Un Boeing-777, aparținând companiei Malaysia Airlines și care făcea legătura dintre Amsterdam și Kuala Lumpur, s-a prăbușit joi în regiunea Donețk cu 298 de persoane la bord, printre care și un român cu dublă cetățenie, după cum a indicat vineri Ministerul de Externe al României. Nu au existat supraviețuitori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata