Doi indonezieni şi-au regăsit fiica la zece ani de la tsunami

Doi indonezieni și-au regăsit fiica la zece ani de la valul tsunami din 2004, când a supraviețuit ținându-se de bucăți de lemn.

Pe 26 decembrie 2004, Raudhatul Jannah, care avea atunci patru ani, și fratele ei, Arif Pratama, de șapte ani, au fost luați de valul uriaș care a făcut peste 220.000 de victime în țări din Oceanul Indian, dintre care 170.000 în Indonezia. Provincia indoneziană Aceh din insula Sumatra, unde locuia familia, a fost devastată și mii de locuitori au pierit atunci, amintește vineri AFP.

Părinții lui Jannah au supraviețuit, dar își pierduseră orice speranță să își găsească copiii. În luna iunie însă, un unchi al copiilor a văzut într-un sat din Aceh o fată care venea de la școală și a fost surprins de asemănarea cu mama lui Jannah. S-a informat și a aflat că fata scăpase din tsunami: ajunsă pe o insulă din sud-vestul provinciei, ea a fost adusă pe continent de un pescar a cărui mamă a crescut-o, crezând că este orfană. Părinții lui Jannah au mers în sat să vadă dacă fata de 14 ani este cu adevărat fiica lor și pentru a o lua acasă. Ei sunt gata să facă teste ADN pentru a dovedi că Jannah este fiica lor.

Familia trăiește de acum cu speranța unei noi minuni după ce au mai aflat o veste bună: Jannah le-a spus părinților că și fratele ei a supraviețuit valului tsunami. ‘Sperăm să îl găsim și pe fratele ei’, a declarat tatăl copiilor, Septi Ramgkuti (52 de ani), care a cerut și ajutorul poliției. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata