Donaţie de 350 de milioane de dolari pentru Universitatea Harvard

Prestigioasa universitate americană Harvard a primit cea mai mare donație din istoria sa, 350 de milioane de dolari de la unul din foștii săi studenți originar din Hong Kong și care astăzi este multimilionar, a anunțat luni ziarul Universității Harvard, preluat de AFP.

Această donație record venită de la Morningside Foundation este destinată Facultății de Sănătate Publică de la Harvard.

Fondurile vor fi utilizate în special pentru combaterea unor pandemii precum Ebola sau pentru a răspunde la unele probleme umanitare precum sărăcia și pagubele colaterale ale războaielor și conflictelor, precizează The Harvard Crimson. În schimb, Facultatea de Sănătate Publică de la Harvard își va schimba numele în Harvard H. Chan School of Public Health, în onoarea tatălui milionarului, un important dezvoltator imobiliar din Hong Kong.

În termeni absoluți, aceasta este a treia cea mai importantă donație primită vreodată de o universitate din întreaga lume după miliardul de dolari primit de Universitatea Vedanta din India și donația de 600 milioane de dolari primită de Institutul de tehnologie din California.

Morningside Foundation a fost înființată în 1996 de frații Ronnie și Gerald Chan, care au făcut avere în domeniul investițiilor de capital. Gerald Chan a absolvit Facultatea de Sănătate Publică de la Harvard în anii 1970 și de atunci încoace a rămas în strânsă legătură cu universitatea de la Boston (statul Massachusetts). Potrivit revistei Forbes, frații Ronnie și Gerald Chan se situează în prezent pe locul 17 în topul celor mai bogați oameni din Hong Kong cu o avere combinată de 2,95 miliarde de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata