Dosarul transferurilor: Copos – 3 ani şi 8 luni, MM Stoica – 3 ani şi 6 luni, Borcea – 6 ani şi 4 luni cu executare

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat marţi, 4 martie, condamnări cu executare definitive în dosarul Transferurilor din fotbal.

 George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua – la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo – 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni, Victor Becali – 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu – la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu – la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

Instanţa a schimbat încadrările juridice ale celor mai multe infracţiuni de care erau acuzaţi cei opt oameni din fotbal – astfel, pentru Mihai Stoica s-a schimbat încadrarea juridică din înşelăciune în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar pentru Cristian Borcea s-a schimbat încadrarea juridică din spălare de bani în spălare de bani în formă continuată.

Astfel, deşi pentru unele fapte precum înşelăciunea sau evaziunea fiscală instanţa a constatat încetarea procesului penal, judecătorii au decis condamnarea la închisoare pentru formele lor agravate.

CAB i-a condamnat pe inculpaţi în funcţie de noul sau vechiul Cod penal, în funcţie de cererile pe care aceştia le-au făcut prin avocaţi la ultimul termen de judecată.

Cei opt nu au luat parte la pronunţarea sentinţei, însă vor trebui să se prezinte la secţia de poliţie de care aparţin sau la Direcţia Cercetări Penale a Poliţiei Capitalei, pentru a fi încarceraţi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai 2013 să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali şi a trimis dosarul spre rejudecare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata