Două avioane care au aparţinut lui Elvis Presley au fost puse în vânzare

Două avioane care au aparținut lui Elvis Presley, ‘Lisa Marie’ și ‘Hound Dog II’, au fost puse în vânzare și ar putea părăsi în 2015 domeniul Graceland din Memphis, unde au putut fi vizitate în ultimii 30 de ani, informează marți EFE.

Cel mai mare aparat de zbor, ‘Lisa Marie’, un Convair 880 din 1960, care poartă numele singurei fiice a lui Elvis Presley, este un aeroplan cu patru motoare, dotat cu un apartament, sistem stereo și băi aurite.

Celălalt aparat, ‘Hound Dog II’, un JetStar, era folosit în perioadele în care ‘Lisa Marie’ era redecorat conform gusturilor regelui rock-ului.

Actualul proprietar al avioanelor, K.G. Coker, care le-a achiziționat în 1977, după moartea lui Presley, a declarat că acestea sunt ‘piese de muzeu’ și a anunțat că așteaptă ‘oferte serioase’, fără să stabilească însă un preț.

‘Lisa Marie’ a zburat ultima dată în 1977, pentru a transporta către funeraliile lui Elvis Presley pe fosta soție a starului, Priscilla Presley, și pe George Harrison, fost membru al trupei Beatles. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata