Dr. Pavel Chirilă: Nu hrăni cancerul!

Datorita unor interventii televizate in care a atacat, cu dovezi certe, campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin, dansul a fost sfatuit sa nu mai fie atat de vehement pe mass-media caci deranjeaza unele interese! La fel si cu productia de produse bio care “deturneaza” pe producatori de la folosirea unor substante si aditivi din care unii castiga sume frumoase.

Fara sa cadem in extrema teoriilor conspirationiste, nu putem insa sa nu constatam, de multe ori chiar pe pielea noastra, ca suntem, de multe ori, martorii unor decizii care “vin de sus” si care nu ne sunt benefice. Ci, din contra!

 

  • Concluziile de la prezentare:

– Cancerul este “hranit” de modul nostru de viata: lipsa de miscare, ruperea de natura si de ritmurile firesti ale organismului (alimentare, asimilare, eliminare, munca, odihna si repaus de noapte). Desi lucrurile nu sunt tocmai roz, avem solutii la indeamana, chiar daca par mai greu de atins sau mai costisitoare. Vointa si mai multa determinare. Evident si o schimbare in atitudine si chiar o rasturnare a “valorilor” actuale. Acolo unde acest lucru s-a produs deja, stiti foarte bine despre ceea ce voi vorbi mai jos.

– Mancam prea mult si de slaba/proasta calitate.

– Carnea pe care o consumam este plina cu multe adaosuri nesanatoase si consumam mult prea frecvent carne (uneori si de 3 ori pe zi) moment in care organismul nu o mai poate asimila si apar cancere de colon sau de tub digestiv datorita abundentei in substante toxice sau impropriu de asimilat de catre organismul nostru.

– Puii si alte animale crescute cu hormoni (chiar si pastravii sau alti pesti de crescatorie sunt crescuti cu antibiotice si cu concentrate si acest lucru e recunoscut chiar de producatorii care nu vor sa riste sa-si piarda productia) sunt si aceasta o cauza.

– Zaharul alb, dublu rafinat care introduce in organism un stres suplimentar pentru organele care secreta enzime care prelucreaza si sunt responsabile cu “digerarea” a ceea ce am ingerat.

– Faina alba care nu contine toti nutrientii bobului de grau – recomandarea este sa consumati paine integrala!

– Sarea care este iodata peste masura cand, de fapt, nu avem nevoie, cu totii, de exces de iod! Oricum iodul din sare nu este unul natural!

– Vaccinurile care nu sunt necesare decat in anumite cazuri speciale si nu in programele de masa cum sunt ele prezente acum (un exemplu clar este vaccinul impotriva TBC-ului care se face nou nascutilor in primele minute de la nastere si care nu a scazut incidenta acestei boli in populatia tarii noastre si studii internationale arata chiar contrariul) Alte tari au renuntat demult la anumite vaccinuri (printre care si la acesta). Noi de ce continuam?

– Laptele UHT a carui proteina, de fapt, este modificata si indepartata prin acest procedeu de cea originala.

– Iaurturile cu fructe (sau fara) care nu mai contin doar bacteriile responsabile de alterarea laptelui si transformarea lui in iaurt (tineti minte iaurtul de pe vremea cand eram noi copii? – mai are vreun iaurt din ziua de azi acel gust?), ci aditivi, lapte praf si alte substante potentiatoare de gust si indulcitoare.

– Fierul si medicamentatia in exces cu efectele adverse si cu contributia lor la dezechilibre majore in organism si chiar cu hranirea cancerului atunci cand este bine asimilat de organism (fierul de exemplu este dovedit a fi un mare hranitor al celulelor canceroase!) – deci atentie la aportul de fier pe care il recomanda medicii in cazul anemiilor, atat la copii dar si la adulti!

– Laptele praf care se da in alimentatia copiilor mici si carora li se impinge administrarea lui pana la varste inaintate, in detrimentul diversificarii alimentare care este impinsa mai tarziu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata