Dragnea: Dacă prin mijloace abuzive se schimbă legea alegerilor locale, PSD nu participă la alegeri

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, 28 ianuarie, la Sinaia, că dacă prin mijloace „abuzive” se va schimba legea alegerilor locale, atunci PSD nu va participa la alegeri.

„Am discutat şi despre acţiunea profund nedemocratică iniţiată de PNL şi de presiunile pe care PNL le exercită asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive şi nedemocratice, s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale”, a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Întrebat în ce va consta „boicotul”, liderul social-democrat a spus: „nu participăm, pur şi simplu”.

Totodată, el a arătat că Guvernul nu are motive să devină „instrumentul PNL-ului”.

„Considerăm că actualul Guvern nu are de ce să devină instrumentul PNL-ului şi să încerce să modifice o lege electorală în condiţiile în care deja la această dată au adoptat prin hotărâre de Guvern calendarul alegerilor. (…) Mai mult decât atât, premierul Cioloş, şi întreg guvernul său, şi-a luat angajamentul că va organiza alegerile locale şi parlamentare în condiţii corecte şi nepărtinitoare şi cred că trebuie să îşi menţină acest angajament”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a afirmat că România este o „insulă de stabilitate”, iar această stare trebuie menţinută.

„Dacă numai pentru ca cineva să câştige primăria Capitalei prin acest sistem, cei de la PNL şi Guvern îşi asumă riscul ca în România să apară instabilitate, este problema lor. De asemenea, dacă îşi permit ca într-o ţară europeană cel mai mare partid să nu participe la alegeri în semn de protest faţă de această intenţie abuzivă, de asemenea le dorim succes”, a mai spus Dragnea.

Totodată, el a arătat că PSD va participa la discuţiile cu premierul Dacian Cioloş pe această temă.

„Am înţeles că domnul premier Cioloş vrea să aibă o discuţie cu partidele, o să răspundem la această invitaţie. Eu sper să fie o discuţie cu toate partidele la un loc, nu cu fiecare„, a mai declarat liderul PSD în conferinţa de presă.

Dragnea afirmase şi anterior joi, la Sinaia, referindu-se la propunerea liberalilor privind organizarea alegerilor locale în două tururi, pe care a catalogat-o drept o „năstruşnicie”, că există riscul ca stabilitatea României să fie tulburată.

„De asemenea, să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (…) Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică”, a spus Dragnea la şedinţa grupului PSD din Camera Deputaţilor, desfăşurată joi la Sinaia.

Liderul social-democraţilor s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, context în care a afirmat că adversarii politici ai PSD fac presiuni asupra Guvernului pentru ca legislaţia electorală să fie modificată, arătând că partidul pe care îl conduce ia în calcul inclusiv boicotarea alegerilor locale, potrivit unui comunicat al PSD transmis miercuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata