Dragnea: Între Sibiu şi Piteşti va fi autostradă

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat duminică, 12 octombrie, la Horezu, că între Sibiu și Pitești va fi construită o autostradă și că în cel mai scurt timp vor începe exproprierile.

„Vreau să fac o precizare pe care a făcut-o și premierul sâmbătă: informația importantă și corectă este că în Mater Planul de Transport al României, care este singurul document oficial, acolo tronsonul Sibiu-Pitești este trecut autostradă.

Faptul că până a se ajunge la autostradă se trece prin niște faze intermediare este important, dar nu este determinant. Cert este că prima operație va fi exproprierea pentru autostradă, urmând să se decidă ulterior dacă se trece prin faza intermediară de a se constri un drum expres sau se face de la bun început autostradă. Exproprierile vor începe cât de curând, important este de știut că între Sibiu și Pitești va fi autostradă”, a precizat Liviu Dragnea.

Segmentul rutier Pitești — Sibiu va fi trecut în Programul Operațional de Transport ca autostradă, a anunțat sâmbătă premierul Victor Ponta, la finalul unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni. El a adăugat că legătura rutieră va fi realizată în două etape, mai întâi ca drum expres, și apoi ca autostradă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata