Dragnea: Nu vom renunţa la proiectul de descentralizare

11

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat luni că Guvernul nu va renunţa la proiectul de descentralizare, susţinând că procesul de consultare pentru noul proiect de lege al descentralizării va fi la fel de amplu.

„Aş vrea să subliniez încă odată că decizia CCR privind proiectul descentralizării susţine necesitatea acestei reforme şi implementarea ei cât mai curând cu putinţă, prin urmare vă spun că nu vom renunţa la proiectul de descentralizare şi nu susţinem desfiinţarea a 2.500 de comune din această ţară. Vom ţine cont de toate comentariile CCR care au adus multe clarificări într-o legislaţie stufoasă, într-o legislaţie lipsă în multe domenii care nu sunt reglementate şi decizia CCR ne ajută foarte mult. În acest context am demarat procedurile iniţiale de reluare a transferurilor de competenţe de la instituţiile publice centrale către autorităţile locale, astfel fiecare minister va veni cu propriul proiect de descentralizare în sectorul respectiv. De asemenea, vom oferi explicaţii mult mai amănunţite atunci când vom veni cu proiectul de lege în Parlament. Vreau să vă asigur că procesul de consultare pentru noul proiect de lege al descentralizării va fi cel puţin la fel de amplu şi îmi doresc ca toate grupurile parlamentare să răspundă la invitaţiile pe care noi le vom face şi sper să participe la grupurile de lucru pe care le vom organiza”, a declarat Dragnea în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea moţiunii simple „O reformă a administraţiei fără consens nu are succes”.

El a cerut PSD, UNPR, PC, UDMR, PNL şi PP-DD să voteze împotriva moţiuni simple, care în opinia sa conţine foarte multe lucruri neadevărate.

„Vreau să transmit un mesaj foştilor parteneri de guvernare, respectiv colegilor de la PNL şi nu numai. Le mulţumesc pentru contribuţia pe care au avut-o la realizarea proiectului de descentralizare, pentru că au fost lângă noi şi şi-au angajat răspunderea pe această lege şi prin urmare rog şi colegii de la PSD, UNPR, PC, UDMR, PNL şi PP-DD să voteze împotriva acestei moţiuni simple care conţine foarte multe lucruri neadevărate”, a spus Dragnea.

Ministrul Dezvoltării a criticat faptul că iniţiatorii moţiunii nu au fost prezenţi în sală.

„Atunci când ai un proiect de lege sau o moţiune simplă pe care o depui măcar faci act de prezenţă să susţii ceea ce ai semnat, asta cu condiţia să iei în serios demersul şi să crezi în fiecare cuvânt din acel text şi a doua condiţie chiar să îl fi citit, ceea ce nu cred că s-a întâmplat. Remarc faptul că cei care au semnat prima moţiune, colegii de la PP-DD, nu au mai semnat a doua moţiune, probabil au înţeles că nu este un demers plin de substanţă. Nu au trecut la PSD. Poate au trecut la PSD cei care lipsesc de la dumneavoastră pentru că din 50 şi ceva nu văd decât 10 prezenţi’, a precizat Dragnea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata