Dragu: Proiectul de buget pe 2016 cuprinde creşterea pensiilor cu 5%

Ministrul finanțelor Anca Dragu a precizat, joi, 3 decembrie, că în proiectul de buget pe 2016 a fost inclusă majorarea pensiilor cu 5%.

„Despre pensii pot să vă spun că am inclus în bugetul pe anul viitor creșterea pensiilor publice, pilonul I, practic cu 5%”, a anunțat Dragu, după ședința de guvern, care a avut loc la Palatul Victoria.

Întrebată în legătură cu pilonul II de pensii, Anca Dragu a precizat că în următoarele zile se va finaliza o analiză pe această temă pe care o va face publică.

„Pilonul II, într-adevăr este o politică pentru diminuare presiunii demografice care se exercită asupra pensiilor publice și este o politică importantă în contextul politicii de pensii pe termen lung. În acest moment nu am luat o decizie cu privire la pilonul doi, analizăm foarte multe opțiuni, în zilele următoare vom finaliza această analiză și o vom face publică. (…). Trebuie să vedem și în ce măsură vom decide acest transfer către pilonul II”, a explicat Dragu.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat, joi, proiecțiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, arătând că deficitul ESA este de 2,95%, o creștere economică de 4,4% din PIB și un produs intern brut nominal de 746,6 miliarde de lei.

Proiectul de buget urmează să fie pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor începând de vineri seară, cel târziu sâmbătă dimineața, iar săptămâna viitoare să fie adoptat de Guvern și trimis la Parlament, astfel încât forul legislativ să îl adopte până în 17 decembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata