Drapelul Naţional – simbolul suprem al unităţii şi identităţii româneşti

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reafirmă, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional – simbolul suprem al unităţii şi identităţii româneşti – angajamentul său în promovarea peste hotare a intereselor ţării, prin activitatea diplomaţiei române pusă în slujba valorilor şi principiilor naţionale.

„Cu un bogat istoric, până la forma, culorile şi semnificaţiile actuale, tricolorul a apărut în timpul Revoluţiei de la 1848 şi a însoţit apoi, permanent, lupta românilor pentru atingerea idealului statului naţional unitar, al României moderne. În contextul împlinirii, în acest an, a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Drapelul Naţional dobândeşte o şi mai accentuată valoare simbolică, de omagiere a sacrificiului eroilor români, fiind arborat la toate evenimentele organizate de misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale ale României, pentru marcarea acestui Centenar”, se arată într-un comunicat al MAE transmis, duminică.

MAE subliniază că pentru milioanele de români din afara graniţelor drapelul naţional rămâne emblema apartenenţei de neam, a identităţii spirituale şi culturale.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata