Drepturile românilor din Marea Britanie trebuie apărate

Europarlamentarul Victor Negrescu se declară profund îngrijorat de soarta românilor din Marea Britanie şi cere apărarea drepturilor acestora la muncă şi beneficii sociale, în contextul deciziei acestui stat de a ieşi din Uniunea Europeană, evidenţiată de rezultatul referendumului pentru Brexit.

Sunt dezamăgit şi profund îngrijorat de decizia luată de Marea Britanie în urma referendumului pentru Brexit, care nu are legătură cu Uniunea Europeană, ci este rezultatul unei politici populiste din partea lui David Cameron. Populismul a creat numai dezastre în trecut şi va crea şi acum, dar pentru viitor avem o singură direcţie posibilă: mai multă integrare şi o democratizare a Europei cu estul Europei în prim plan”, susţine europarlamentarul, într-un comunicat transmis vineri .

În opinia sa, efectele concrete ale acestui moment sunt greu de estimat, dar cu siguranţă soarta Europei va fi afectată iremediabil, iar Marea Britanie va fi divizată.

„Un mecanism de domino în economia globală este o posibilitate care trebuie luată în calcul. În acest sens putem analiza devaluarea lirei sterline la minimul ultimilor 30 de ani în raport cu dolarul american, care ne arată că pieţele au reacţionat foarte rapid faţă de rezultatul votului„, a adăugat deputatul european.

Totodată, europarlamentarul PSD consideră că Brexit-ul va schimba iremediabil balanţa puterilor în Uniunea Europeană.

Este timpul ca Estul Europei şi mai ales România să preia un rol de leadership în consolidarea UE şi deschiderea sa către cetăţeni. O prioritate pentru noi ca ţară este să luptăm pentru viziunea noastră privind politica Europei, precum dreptul la mobilitatea forţei de muncă, politica de coeziune sau apărarea frontierelor de est”, subliniază Victor Negrescu.

În opinia sa, „statul român trebuie să se implice pentru apărarea drepturilor cetăţenilor noştri împotriva schimbărilor legislative care vor avea loc cu siguranţă”.

„Dreptul la muncă şi drepturile sociale trebuie menţinute pentru românii din Regatul Unit, iar aceştia trebuie să beneficieze de un sprijin direct în faţa valului populist, poate chiar xenofob, care va cuprinde Marea Britanie după acest referendum. Sunt îngrijorat pentru soarta românilor din Regatul Unit, dar există şi un motiv de speranţă. Peste 16 milioane de britanici au votat pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Aceşti cetăţeni cred cu tărie în valorile promovate de UE şi în viitorul proiectului european, iar ei sunt cei care vor sprijini apărarea drepturilor românilor din Marea Britanie”, mai spune eurodeputatul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata