Dumitraşcu: Borza evoluează la emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite”

Declarațiile administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, potrivit cărora compania ar putea fi listată la bursă abia în decembrie anul viitor, sunt „lucruri trăznite”, a declarat, vineri, 4 iulie, Gabriel Dumitrașcu, șeful Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie, care este și administratorul special al Hidroelectrica.

El a fost întrebat, în cadrul conferinței organizate cu ocazia listării la bursă a Electrica, dacă Hidroelectrica va fi listată abia în decembrie anul viitor, așa cum a declarat administratorul judiciar Remus Borza.

‘Hidroelectrica a ajuns la un profit de 200 de milioane de euro la jumătatea anului. Operațional, Hidroelectrica nu este în insolvență. Este în insolvență din cauza unor proceduri judiciare’, a precizat Dumitrașcu.

El a adăugat că, în calitate de administrator special, va pune presiune pe Remus Borza să finalizeze cât mai curând procedura de insolvență.

‘Domnul Borza mi-e amic, îl simpatizez, dar de multe ori evoluează în emisiunea ‘Copiii spun lucruri trăznite’, a mai afirmat Dumitrașcu.

Anterior, în aceeași conferință, oficialul ministerial a susținut că listarea la bursă a producătorului de energie Hidroelectrica va fi mai spectaculoasă decât listarea Electrica.

‘Vă asigur că Hidroelectrica va fi o listare mai puternică și mai spectaculoasă decât Electrica’, a spus Dumitrașcu.
Hidroelectrica se află în procedură de insolvență din februarie 2014.

Potrivit estimărilor administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, compania ar putea ieși din insolvență cel mai probabil la mijlocul anului viitor, iar listarea va fi posibilă abia în luna decembrie 2015.

Tranzacțiile cu acțiuni Electrica au debutat vineri, la ora 10:00, ora României, atât la Bursa de Valori București, cât și la cea de la Londra. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata