Dumitru Dragomir, eliberat din arest sub control judiciar

Magistrații Tribunalului Bucureşti au respins marți dimineață propunerea procurorilor de la Parchetul Capitalei de arestare preventivă a fostului preşedinte al LPF Dumitru Dragomir, urmând ca acesta să fie cercetat în libertate sub control judiciar în dosarul vânzării de către Liga Profesionistă de Fotbal a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal.

În schimb, instanța a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a oamenilor de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

„Nu vă pot declara nimic, pentru că nu am voie. Cu cea mai mare plăcere v-aş răspunde, dar îmi faceți mult rău dacă mă obligați să spun ceva. Am avut mare încredere în justiția română şi iată că s-a făcut dreptate. Eu nu sunt din filmul acesta. Nu pot să vă spun nimic. Sunt very strong”, a spus Dumitru Dragomir, după ce a fost eliberat.

Cei trei au fost reținuți luni de procurori pentru săvârşirea infracțiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 — 2013 patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3 milioane euro prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condițiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanții societății câştigătoare.

De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăți comerciale.

Luni dimineață, Polițiştii Capitalei au efectuat 11 percheziții, la sediul LPF şi la locuința lui Dumitru Dragomir, şapte persoane fiind ridicare şi duse la audieri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata