Dumitru: România are nevoie de o creştere economică de 7% în 2016 pentru a putea implementa noul Cod Fiscal

Estimările potrivit cărora, în 2016, s-ar întoarce la buget 9 miliarde de lei din impozite și taxe suplimentare sunt complet nerealiste în condițiile în care reducerile de taxe prevăzute în noul Cod Fiscal presupun un impact bugetar de 16 – 17 miliarde de lei, a declarat luni președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, în cardul conferinței „Fiscalitate pentru o Românie durabilă”.

„Estimările noastre sunt mult mai reduse, în loc de 9 miliarde noi estimăm doar două miliarde de lei, într-un scenariu relativ optimist, bani care s-ar întoarce dintr-o creștere economică mai mare.

Putem face și calculul invers! Cât ar trebui să fie creșterea economică la anul pentru a avea cele nouă miliarde înapoi la buget. Vă spun eu: 7%!”, a subliniat Ionuț Dumitru.

El a precizat că nici estimările de reducere a evaziunii fiscale, de 2% din PIB anual (14 miliarde de lei) nu sunt realiste, în condițiile în care nu s-a reușit de mult timp un procent mai mare de 0,2% din PIB.

Ionuț Dumitru a reamintit că evaziunea fiscală a crescut constant în România până la 16% din PIB, cea mai recentă estimare a Consiliului Fiscal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. bison spune

    Se rezolva din pix si cresterea asta economica, ce mare branza?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata