Dunca (ANPC): ONG-urile nu au drept de control asupra agenţilor economici

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a atras atenția operatorilor economici din industria alimentară că ONG-urile nu au niciun drept de control asupra acestora, deși tot mai multe astfel de organizații fac acest lucru, abuzând de diverse legitimații.

„Am înțeles că sunt foarte multe ONG-uri care vă controlează. Ele nu au niciun drept de control. ANPC controlează tot ce ține de etichetare. Am specificat într-un articol de lege că ONG-urile nu au drept de control asupra agenților economici și, de aceea, nu vreau să aud că vin tot felul de ONG-uri cu diferite legitimații. Credeți-mă, am văzut niște legitimații că mă ridic și eu în picioare, zici că sunt de CIA și FBI, cum să nu se sperie vânzătorul. Nu. ONG-urile nu au drept de control„, a spus Dunca.

Acesta a precizat că atribuțiile ANPC sunt „informarea corectă, completă și precisă a consumatorului”, iar eticheta reprezintă trasabilitate și interfața dintre operatorul economic și consumator.

„ANPC vă stă la dispoziție dacă sunt probleme să le clarificăm și să venim cu soluții optime de rezolvare și nu uitați că, în primul rând, suntem consumatori și pe urmă operatori economici și administratori”, a menționat președintele ANPC.

Potrivit sursei citate, o analiză realizată de ANPC a arătat că produsele românești încep să fie din ce în ce mai credibile, fiind tot mai puține reclamații în ultimul an.

ANPC a primit în jur de 200 de sesizări și reclamații de la consumatori referitoare la creșterea prețurilor la alimente sau referitoare la practici comerciale incorecte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata