După 2018 toate achiziţiile publice din România se vor desfăşura exclusiv online

Achiziţiile publice vor migra rapid şi masiv în mediul online, iar după anul 2018 toate achiziţiile se vor desfăşura exclusiv online, a declarat, luni, 4 iulie, Bogdan Puşcaş, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), într-o conferinţă de specialitate.

„Achiziţiile publice vor migra foarte repede şi masiv în mediul online. În normele de aplicare a celor două legi pe care vi le-am propus, licitaţia deschisă, licitaţia restrânsă şi procedura competitivă într-o singură etapă se desfăşoară exclusiv online. Dacă mai adăugaţi şi faptul că pentru a face o achiziţie directă prima dată va trebui să consultaţi catalogul electronic din sistem veţi vedea că astăzi marea majoritate a achiziţiilor se leagă de mediul online”, a spus Puşcaş, reprezentanţilor primăriilor prezenţi la eveniment.

Potrivit acestuia, după 2018 toate achiziţiile publice din România se vor desfăşura în mediul exclusiv online.

Noul sistem de achiziţii publice, SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor publice), care va înlocui SEAP-ul, va fi supus testării de către Agenţia pentru Agenda Digitală în perioada 27 — 31 iulie, a declarat în urmă cu trei săptămâni preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), Bogdan Puşcaş.

Șeful ANAP participă luni la Forumul Administraţiei Publice Locale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata