După ce a înotat din Cuba în Florida, o americancă vrea să traverseze America pe jos

Americanca Diana Nyad (65 de ani), care a reușit să parcurgă înot cei 150 de kilometri care separă Cuba de Florida, și-a stabilit o nouă țintă: să traverseze pe jos Statele Unite, alături de o prietenă, pentru a atrage atenția cu privire la riscurile obezității, relatează AFP.

Diana Nyad și prietena sa, Bonnie Stoll, se pregătesc pentru „noul lor vis extrem”: în vara lui 2016, cele două vor parcurge Statele Unite pe jos.

Temerarele vor porni de pe coasta Pacificului spre celălalt capăt al țării, pe coasta Atlanticului, iar pe drum vor încerca să convingă doritorii să li se alăture.

Demersul lor are loc în contextul în care peste o treime din adulții din Statele Unite sunt obezi, potrivit datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). De asemenea, obezitatea crește riscul de diabet, boli cardiovasculare și de anumite tipuri de cancer, amintește AFP.

De altfel, Diana Nyad nu este la prima sa încercare extremă. În septembrie 2013, americanca a fost prima persoană care a traversat înot cei 150 de kilometri care separă Cuba de Florida fără protecția unei cuști anti-rechini. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata