Dynamo, magician britanic: Trucurile le fac pentru spectacol; nu e o chestiune de orgoliu

Magicianul britanic Dynamo, aflat la București pentru a promova un show tv despre viața sa, a declarat vineri, 10 octombrie, într-o conferință de presă că arta lui nu are nicio legătură cu ego-ul și că trucurile sunt făcute „pentru spectacol”.

„Uneori, în timp ce fac trucurile de magie, îmi dau seama că lucrurile nu merg în direcția în care îmi doream, dar nici publicul nu știe care sunt intențiile mele, așa că pot transforma acest lucru în ceva și mai amuzant, cam cum fac artiștii de stand-up comedy”, a mărturisit Dynamo, pe numele său adevărat Steven Frayne.

El a spus că, pentru el, trucurile de magie care l-au făcut celebru au ca scop divertismentul, și nu alimentarea ego-ului său.

„Fac asta pentru a amuza oamenii, am origini modeste, nu văd de ce trebuie să am un mare orgoliu”, a mărturisit el.

Dynamo a povestit că inspirația pentru demonstrațiile sale de magie vine din discuțiile cu fanii din lumea întreagă.

„Mă întâlnesc cu oameni din întreaga lume. Unii îmi spun: ‘Hei, poți să o faci pe nevastă-mea să dispară?’ sau ‘Vreau să faci în așa fel încât să câștige echipa mea de fotbal preferată’, dar mai sunt și alții care îmi dau tot felul de idei (…) Călătoresc în jurul lumii și întâlnesc oameni foarte diferiți. Asta face ca imaginația mea să nu cunoască limite”, a spus el.

Din copilărie avea o fantezie debordantă: „Aveam cam 13 ani și lucram într-un magazin de casete video. (…) Partea bună a acestui job era că puteam să iau cu mine casete acasă și să văd filme. Dar eu atunci credeam că mă uit la documentare și eram sigur că un tip ca Batman există cu adevărat, așa că îmi spuneam ‘Dacă Batman poate face asemenea lucruri, și eu pot reuși orice vreau'”.

Artistul este înconjurat la evenimentele la care participă de vedete internaționale și a mărturisit că întâlnirea cea mai emoționantă a fost cu Jay-Z.

„Eram în Londra, într-un bar. Eram foarte tânăr. La un moment dat a intrat o mulțime mare de oameni, un grup de fete țipau afară… era Jay Z, alături de echipa și prietenii săi (…) Eu am continuat să fac trucurile cu cărți și una din gărzile de corp ale lui Jay Z m-a văzut, lumea s-a adunat în jurul meu și, la un moment dat, Jay Z și-a făcut loc printre ei, să mă vadă mai bine”, a mai povestit el.

Celebru pentru trucurile cu cărți de joc, Dynamo a spus că, dacă ar fi să aleagă un truc pe care să îl facă la nesfârșit, acela ar fi să câștige la poker.

„Nimeni nu vrea să joace cu mine însă. Nu înțeleg de ce”, a glumit el.

Dynamo este protagonistul unei emisiuni realizate de Discovery, care i-a urmărit evoluția de la începuturile sale, din orașul natal Bradford, până la demonstrațiile sale din țări din lumea întreagă. Sezonul 4 al emisiunii „Dynamo și magia imposibilului” va fi difuzat la Discovery Channel începând cu 20 octombrie, de la ora 22,00.

În acest sezon, Dynamo călătorește în Los Angeles, San Francisco, Los Angeles, Paris și India și nordul Angliei, unde a început povestea sa. Printre invitații săi, care sunt martori și subiecți ai demonstrațiilor de magie, se numără membrii trupei Coldplay. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Facebook/DynamoMagician

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata