Echipamente necesare pentru un apicultor începător

  • Adăposturi folosite în efectuarea diferitelor lucrări apicole

Cabana apicolă este un adăpost ce se execută din panouri demontabile din scânduri de lemn sau bucăţi de placaj, PFL, etc., şi este folosită îndeosebi în pastoral, pentru extragerea mierii, depozitarea diferitelor unelte şi recipiente (bidoane de miere, dălţi apicole, nuclee, etc.) precum şi pentru cazarea apicultorului pe timpul pastoralului.

Șopronul vă va servi pentru depozitarea echipamentelor cu gabarite mai mari care nu încap în cabană (extractor, stupii suplimentari, etc.)

Cortul apicol se foloseşte la examinarea coloniilor de albine în perioadele în care este pericol de furtişag sau la adăpostirea apicultorului pe timpul efectuării pastoralului. Are forme şi dimensiuni diferite şi este confecţionat, de regulă, din material textil impermeabil.

 

  • Unelte pentru extragerea, prelucrarea şi păstrarea mierii

Extractorul este un aparat care se foloseşte pentru extragerea mierii din faguri, fără a deteriora structura fagurilor prin tăiere, strivire, etc.

Strecurătoarea pentru filtrat mierea se foloseşte, la extragere, pentru strecurarea mierii de impurităţile de ceară şi păstură. Cu ajutorul unor tije se poate fix la robinetul extractorului.

Maturatorul de miere (zăcătoarea) este folosit pentru limpezirea şi păstrarea mierii. Se prezintă sub forma unui vas confecţionat din tablă galvanizată sau inox, având o capacitate de 300-1000l, prevăzut cu robinte pentru scurgerea mierii maturate, cu un conţinut de apă de max.18%, în butoaie sau alte recipiente destinate păstrării sau transportului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata