Eddie Griffin, la Bucureşti: Nu uitaţi să visaţi, visele m-au făcut să îmi depăşesc condiţia socială

Actorul de stand-up comedy Eddie Griffin a declarat, la finalul show-ului de două ore pe care l-a avut la București, că visele l-au făcut să își depășească condiția și i-a îndemnat pe spectatori să nu uite să viseze.

„În caz că ați uitat tot ce am spus eu aici… pentru că eu cu siguranță am uitat tot… nu uitați un lucru: nu uitați să visați ! Dacă eu nu visam, poate că eram acum la pușcărie. Visele m-au făcut să fiu ceea ce sunt astăzi, să depășesc destinul care era, într-un fel, pre-scris pentru mine. Tot ce vedeți în jurul vostru sunt visele cuiva…scaunul pe care stați, paharul ăsta din care beau”, a spus, vineri, artistul american.

În show, sorbind din când în când dintr-un pahar de șampanie și, la intervale regulate, afișând o țigară în gură, Eddie Griffin s-a distrat cu publicul român, care a umplut Cinema Patria, timp de două ore.

„Cred că unii dintre voi se gândesc ‘Doamne, cât poate să turuie băiatul ăsta’ (…) a durat ceva până m-am prins că pot să fac bani cu talentul ăsta al meu. Ha! o să rămână toți fără bani până o să rămân eu fără poante”, a exclamat Griffin.

Artistul a spus că, în noiembrie, împlinește 30 de ani de activitate ca artist de stand-up comedy și a demonstrat, prin limbajul folosit pe scenă, că nu există tabuuri pentru el, nici în română, nici în engleză.

În show-ul de la București, Griffin a vorbit despre politică, despre familia lui, despre prietenii din show-business și despre diferențele rasiale. El a mărturisit că, în trecut, i-a „căzut cu tronc” Nadia Comăneci, datorită mișcărilor ei de gimnastă, și că a aflat, de la bunul său prieten Michael Jackson, de existența Bucureștiului.

„Michael a pus Bucureștiul pe hartă. De la concertul lui aici am aflat că există un oraș Book (carte-n.r.) — arrest (arest-n.r.)”, a mărturisit Griffin, spre finalul show-ului, când a ținut să își comemoreze prietenii dispăruți cu câte o picătură din șampania sa, vărsată pe podeaua scenei de la Cinema Patria.

Primul artist de care și-a amintit Griffin, în aplauzele publicului, a fost Robin Williams, urmat de Bernie Mac, Richard Pryor (omul despre care a spus că a fost persoana care s-a apropiat cel mai mult de rolul de tată pentru el) și Michael Jackson.

Despre ultima vedetă amintită, Griffin a spus că a fost „un magician, nu un entertainer”. „Michael apărea pe scenă, deschidea gura și pac! primele 20 de rânduri leșinau. Mai zicea ceva… următoarele 35 de rânduri leșinau”, a amintit el. Mai mult, acesta a vorbit despre geniul artistului, dar și despre faptul că presa a relatat că acesta ar fi fost falit, la finalul vieții. „Voi citiți chestiile astea, dar eu sunt în show-business, eu știu (…) am fost prieten cu omul ăsta, i-am văzut casele de pe patru continente. Fie să trăim să ajungem la fel de faliți cum a fost și Michael Jackson!”, a spus Griffin, înainte de a închina un pahar de șampanie și în onoarea acestuia.

„Dacă vreunul din voi a luat în serios ceva dintre lucrurile spuse aici, înseamnă că are o problemă”, a spus artistul, la jumătatea show-ului, care nu a ocolit politicienii americani, diferențele de rasă, temele sexuale, religia sau poveștile din copilăria lui.

” Când vom gândi dincolo de diferențele dintre noi, vom ajunge cu adevărat la iubire. Căci, dacă nu am fi diferiți, cum aș fi eu Eddie Griffin ? Aș sta aici pe scenă, în fața altor eddie griffin-i care ar ști exact ce urmează să fac”, a mărturisit artistul american.

Show-ul de la București al artistului se înscrie în seria de show-uri europene, semnate de Griffin, serie intitulată „Living Legend Tour”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: bet.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata