Efortul bugetar pentru majorarea salariilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială – 270 milioane lei

Efortul bugetar pentru majorarea salariilor angajaților din sistemul sanitar și de asistență socială este de 270 milioane lei pe an, a declarat marți ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, la Realitatea TV.

‘Toate persoanele care nu vor beneficia de creșterea salariului minim pe economie (din sistemul sanitar și de asistență socială — n.r.) vor avea 100 lei, brut, în plus, în fiecare lună. Azi a trecut ordonanța de urgență prin Guvern. Am avut discuții îndelungate cu sindicatele din Sănătate și asistență socială, am înțeles problemele pe care ei ni le-au explicat, au existat bani numai pentru această majorare’, a spus oficialul MFP.

În plus, cei cu salarii de 900 de lei vor beneficia de majorarea salariului minim în 2015, în două etape, de la 900 la 975 lei și repectiv de la 975 lei la 1.050 lei, efortul bugetar pentru aceste majorări fiind de 655 milioane lei, a precizat Petrescu.

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care prevede creșterea cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2015 a salariilor personalului din sistemul sanitar aferent rețelelor aflate în subordinea MS, MApN și MAI, a anunțat marți ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că, potrivit unui calcul estimativ, de creșterea salarială anunțată vor beneficia 300.000 de persoane din rețelele aflate în subordinea celor trei ministere.

„La propunerea Ministerului Sănătății, după negocierile pe care le-am avut cu sindicatele din domeniul Sănătății, astăzi Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar și sistemul public de asistență socială. Practic, începând de la 1 ianuarie 2015 tot personalul din sistemul public sanitar și cel de asistență socială va beneficia de majorarea de 100 de lei la cuantumul brut al salariilor de bază. Asta înseamnă, practic, tot personalul din Sănătate, indiferent că vorbim aici de cei din subordinea Ministerului Sănătății, rețeaua autorităților locale, dar și rețelele speciale, adică de la MApN și MAI”, a declarat ministrul Sănătății într-o conferință de presă la Palatul Victoria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata