Elena Udrea a decis să se autosuspende din funcţia de preşedinte PMP

Elena Udrea a luat decizia de se autosuspenda din funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară și, conform Statutului PMP și-a delegat atribuțiile către unul dintre vicepreședinți, în speță Eugen Tomac, a declarat joi, secretarulgeneral adjunct al formațiunii, Gelu Vișan.

„Elena Udrea a luat decizia de a se autosuspenda și în conformitate cu Statutul a delegat atribuțiile unuia dintre vicepreședinți — Eugen Tomac. De altfel, domnul Eugen Tomac este singurul care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte la Congresul Partidului Mișcarea Populară și este și vicepreședinte al partidului. Doamna Udrea i-a delegat atribuțiile domnului Eugen Tomac”, a precizat Vișan.

El nu a vrut să comenteze dacă autosuspendarea Elenei Udrea din funcție ar fi legată de ancheta DNA.

„Nu aș vrea să comentez foarte mult (…). Doamna Udrea a anunțat că nu va mai candida pentru funcția de președinte (al PMP — n.r.), pe de-o parte. Și, în al doilea rând, cred că este o decizie a unui om politic matur și cu onoare”, a mai spus secretarul general adjunct al PMP.

Deputatul Elena Udrea a fost pusă joi sub urmărire penală de DNA pentru spălare de bani (în forma dobândirii/ utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) și fals în declarații de avere, în dosarul Microsoft.

Elena Udrea a fost adusă cu mandat la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoștință acuzațiile. Procurorii DNA au dispus, totodată, ca deputatul Elena Udrea să fie cercetată sub control judiciar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata