Elena Udrea, reţinută de DNA

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii au dispus reținerea Elenei Udrea și că va fi prezentată miercuri, 11 februarie, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți seară , Elena Udrea a fost reținută în dosarul Microsoft pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.

Avocatul Elenei Udrea, Sebastian Striblea, a precizat la ieșire că ordonanța de reținere expiră miercuri, la ora 21,40. Totodată, el a susținut că fostul ministru nu a făcut niciun denunț și a punctat că audierile efective au durat trei ore, restul timpului fiind petrecut cu consultarea dosarului și emiterea de acte procedurale.

Marți „au fost făcute acte de cercetare doar în dosarul Microsoft”, a mai spus avocatul.

Un alt avocat, Alexandru Chiciu, a declarat că Elena Udrea nu a avut niciun fel de emoție și că nu se va dispune măsura reținerii.

„Ceea ce s-a schimbat între timp — au fost două infracțiuni de spălare de bani, procurorii au renunțat la o infracțiune de spălare de bani, ceea ce este foarte important”, a spus Chiciu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata