Elevi români medaliaţi cu aur şi argint la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Nicosia

Elevii din lotul olimpic de informatică al României s-au întors, sâmbătă seara, 2 iulie, cu patru medalii – două de aur şi două de argint – de la cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Nicosia, Cipru, în perioada 27 iunie – 2 iulie.

Echipa României s-a clasat, astfel, pe locul 2, după Bulgaria, dintr-un total de 11 ţări participante, se arată într-un comunicat transmis de Lumina Instituţii de Învăţământ.

Potrivit sursei citate, medaliile de aur au fost câştigate de Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Costin Andrei Oncescu, de la Liceul ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung, iar cele de argint de către Popa Andrei, elev la Liceul ‘Mihail Kogălniceanu’ din Vaslui şi Nakajima Tamio-Vesa, de la Liceul pedagogic ‘Nicolae Bolcaş’ din Beiuş. Costin Andrei Oncescu a reuşit performanţa de a câştiga primul loc absolut, obţinând 554 de puncte”, se arată în comunicat.

Iniţiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparţinut României, care a şi găzduit în 1993, la Constanţa, prima ediţie a competiţiei. De atunci, Balcaniada de Informatică s-a mai desfăşurat în România de două ori: în 2003 la Iaşi şi în 2011 la Bistriţa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/BOI 2016

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata