Elicopter SMURD de la Iaşi, prăbuşit în Republica Moldova. Patru persoane decedate

Ministerul Afacerilor Interne informează că patru persoane au decedat în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâş din Republica Moldova.

„Am fost informaţi de autorităţile din Republica Moldova de dispariţia elicopterului. Nu avea pacient la bord, ar fi dispărut din zona Cantemir-Haragâş. Este elicopterul nostru. MAI se află în contact cu forţele de intervenţie”, au precizat oficiali din MAI.

Primarul Iurie Bălănuţă a declarat la Publika TV, citat de Radio Chişinău, că localnicii ar fi descoperit la faţa locului patru cadavre. Tot potrivit acestuia, în momentul accidentului în localitate era ceaţă densă, iar elicopterul s-a prăbuşit într-o pădure, după care a luat foc.

Conform PRO TV.md, în elicopter se aflau pilotul, copilotul, un medic şi un paramedic SMURD.

Ofiţerul de presă al SMURD Cahul, Gheorghe Hanganu, a comunicat că elicopterul urma să transporte la Chişinău un bolnav de la spitalul din Cahul.

Accidentul a avut loc la ora locală 14.14.

La faţa locului s-au îndreptat câteva echipaje ale DSE (Direcţia Protecţiei Civile şi Situaţii lor Excepţionale) din Comrat şi Cantemir.

Potrivit informaţiilor postate de DSE joi dimineaţă pe site-ul său, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcăneşti pentru a transporta şi monitoriza un pacient, internat în spitalul raional.

Pe parcursul zborului, pacienta — o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută — a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi. La ora 12:10, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chişinău, femeia fiind preluată de către o ambulanţă şi transportată la Spitalul de Urgenţă.

Aceasta a fost a 19-a operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova, a precizat sursa menţionată. 

„Autorităţile din Republica Moldova au confirmat prăbuşirea unui elicopter SMURD. După toate datele, se confirmă că elicopterul aparţine SMURD Iaşi„, a spus Dan Paul Iamandi, şeful ISU Iaşi.

Este cel de-al doilea elicopter SMURD prăbuşit cu echipaj la bord în ultimii zece ani.

Elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit în satul Haragaş din raionul Cantemir. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata