Elisabeta a II-a a sărbătorit 63 de ani de la urcarea pe tron, în aşteptarea recordului de longevitate în fruntea Regatului Unit

Regina Elisabeta a II-a a sărbătorit vineri, 6 februarie. 63 de ani de la urcarea pe tron, în așteptarea doborârii, în luna septembrie, a recordului de longevitate în fruntea Regatului Unit deținut de stră-străbunica sa, regina Victoria, conform AFP.

Ca de obicei, aniversarea a fost marcată de 41 de salve de tun trase de Regimentul Regal de Artilerie Călare (Royal Horse Artillery), în fața palatului Buckingham, urmate de 62 de salve trase de Regimentul Orașului Londra, la Turnul Londrei.

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul anilor, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 88 de ani, a sărbătorit cu sobrietate această aniversare care coincide cu comemorarea tatălui său, regele George al VI-lea. Ea își petrece ziua la reședința regală de la Sandringham, în estul Angliei, unde tatăl său a murit în somn în urmă cu 63 de ani.

Elisabeta a II-a, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a aflat vestea morții tatălui său, regele, pe când se afla într-o călătorie în Kenya, la 6 februarie 1952.

La data de 9 septembrie Elisabeta a II-a va doborî recordul de longevitate pe tron deținut de regina Victoria — care a condus Imperiul Britanic timp de 63 de ani și 7 luni (sau mai precis 23.226 de zile, 16 ore și 23 de minute) până la moartea sa la 22 ianuarie 1901. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata