Elisabeta Lipă: MTS a investit 7,5 milioane de euro în patinoarul artificial din Târgu Mureş şi nu se vede

1

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, 12 februarie, la Târgu Mureş, după ce a vizitat patinoarul artificial din oraş că MTS a investit 7,5 milioane de euro în acest obiectiv şi că nu se vede investiţia propriu-zisă.

Vizita Elisabetei Lipă la Târgu Mureş a venit în urma protestului declanşat de hocheiştii din oraş, ca urmare a tergiversării finalizării lucrărilor la patinoarul artificial, a cărui construcţie durează de aproape 10 ani.

„Am vizitat patinoarul a cărei construcţie durează de aproximativ 10 ani. În această construcţie MTS a investit până acum 31 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 7,5 milioane de euro. Având în vedere că solicită în continuare buget pentru terminarea lucrărilor, am venit să văd cum stau lucrurile la acest patinoar şi sunt dezamăgită. Foarte mulţi bani investiţi şi nu se vede investiţia la faţa locului. Am stat de vorbă cu domnul primar, a spus că îmi trimite o solicitare din care să reiasă că doreşte să îl reia (la municipiu, n.r), pentru că practic terenul de aici a plecat către MTS (a fost un patinoar descoperit) şi acum doreşte să îl reia şi să îşi asume investiţia. Să vedem ce soluţii legale vom găsi ca el să treacă la primărie. E clar că un club sportiv nu are bugetul necesar pentru a susţine activitatea şi toate cheltuielile necesare funcţionării unui patinoar, având în vedere că are 2000 de locuri. Deci este ca o sală de sport unde utilităţile sunt foarte mari. Să vedem ce soluţii vom găsi. Trebuie să se ajungă la un numitor comun pentru că nu se poate să se tergiverseze această lucrare de atâţia ani şi să nu se întâmple nimic de atâţia ani. MTS nu are buget pentru o investiţie de asemenea anvergură. Îmi doresc cât mai repede, aştept solicitarea domului primar din care să reiasă ce îşi doreşte şi ce îşi asumă. Cu siguranţă, răspunsul nostru nu va fi de durată. Mi se pare că s-au investit foarte mulţi bani şi nu se văd”, a subliniat Elisabeta Lipă.

Ministrul Elisabeta Lipă a fost însoţită la Târgu Mureş de către omul de afaceri Ion Țiriac şi de către un expert.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că dacă MTS decide să transfere Primăriei acest patinoar, din ziua preluării până la finalizare nu va dura mai mult de 5 luni. Florea a spus că municipalitatea a cedat MTS, în anul 2007, fostul patinoar descoperit al oraşului, pentru a se construi un patinoar acoperit, dar că din diferite motive, în special politice, construcţia acestuia a fost tergiversată.

În plus, a spus primarul, anumiţi lideri politici s-au opus preluării obiectivului de către Primăria Târgu Mureş.

Micii hocheişti din Târgu Mureş au protestat, miercuri după amiază, faţă de tergiversarea lucrărilor la Patinoarul artificial din Târgu Mureş, pentru care Ministerul Tineretului şi Sportului a finanţat 80% din lucrări, iar de trei ani nu a mai alocat fonduri pentru finalizarea investiţiei.

Antrenorul şi vicepreşedintele „Hochei Club Mureş”, Nagy Arpad, a susţinut că din cauza tergiversării lucrărilor la acest patinoar acoperit, a cărui construcţie a început în 2007, peste vechiul patinoar al oraşului, s-au pierdut mai multe generaţii de copii, iar cei care totuşi vor să joace hochei fac naveta şi se antrenează la Cârţa, în judeţul Harghita.

Viceprimarul Claudiu Maior, invitat la locul protestului de către micii hocheişti, a afirmat că administraţia publică locală a solicitat în repetate rânduri Ministerului Tineretului şi Sportului să-i transfere obiectivul în proprietate, că şi-a asumat finalizarea investiţiilor dar şi suportarea cheltuielilor de întreţinere şi exploatare, însă nu a primit un răspuns.

În paralel cu acest protest, părinţii copiilor au iniţiat o petiţie on-line, pentru a cere MTS finalizarea acestui proiect. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata