Elveţia interzice importul de porci din mai multe ţări europene, printre care şi România

Elveția va interzice cu începere de miercuri, 9 iulie, importul de porci vii și orice fel de carne de porc provenind din mai multe țări europene unde au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană, transmite AFP.

Importurile din Bulgaria și România sunt vizate, precum și cele din anumite regiuni din Croația și Letonia, au precizat marți autoritățile sanitare elvețiene.

Interdicția se referă la porci și mistreți, precum și la carnea care provine de la aceste animale, dar și la ovule, embrioni și material seminal.

Din anul 2007, această maladie porcină, endemică în unele regiuni din Africa subsahariană, și-a făcut apariția în Peninsula Balcanică, răspândindu-se până aproape de Rusia.

După descoperirea luna trecută a unor mistreți morți, dintre care mulți atinși de febră porcină africană, Letonia a decis să ia măsuri de sacrificare a mistreților.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicând numai mistreți, în zonele limitrofe Belarusului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata