Emiratul Dubai va avea un „Muzeu al Viitorului” consacrat inovaţiilor tehnologice

Emiratul Dubai a anunțat miercuri că va realiza, până în 2017, un ‘Muzeu al Viitorului, consacrat inovațiilor tehnologice’, transmite AFP.

Clădirea de forma unui imens inel oval va avea șapte etaje și va fi amplasată în apropierea principalei axe rutiere din Dubai, nu departe de Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, cu cei 828 metri ai săi. Construcția va costa în jur de 136 de milioane de dolari.

Unul dintre cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe unite, Dubaiul se impune tot mai mult ca important centru regional de afaceri și destinație turistică deosebită și intenționează să devină și ‘o destinație mondială pentru inventatori și antreprenori‘, a declarat suveranul emiratului, șeicul Mohamed Ben Rached Al-Maktoum, la lansarea proiectului.

Muzeul Viitorului ‘va aduna sub același acoperiș cei mai străluciți cercetători, designeri, inventatori și finanțatori’, potrivit autorilor proiectului. Vor exista laboratoare de inovație din domenii precum sănătate, educație, orașe inteligente, energie și transport. Muzeul va fi și o platformă pentru expunerea și testarea celor mai recente inovații ale giganților tehnologiei și va oferi oportunități de colaborare cu firme, mari universități și centre de cercetare din lume.

‘Muzeul Viitorului va fi un incubator de idei și concepții reale, motor al inovației’, a subliniat șeicul Mohamed Ben Rached, arătând că emiratul nu vrea ‘să fie la remorca altora’ într-o lume ‘angajată într-o nouă eră…a marilor revoluții tehnologice’.

În Dubai, care numără în prezent 2,3 milioane de locuitori, se construiesc tot mai multe clădiri în perspectiva Expoziției Universale, care va avea loc în orașul-emirat în 2020. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata