Epava avionului Air Algerie a fost găsită în Mali, la graniţa cu Burkina Faso

Epava avionului companiei Air Algerie, dispărut joi, 24 iulie, cu peste 116 persoane la bord după decolarea de la Ouagadougou, a fost găsită în nordul Republicii Mali, în apropiere de granița cu Burkina Faso, a anunțat șeful statului-major special al președinției burkinabeze, citat de AFP.

Acesta a afirmat că nu deține informații în legătură cu soarta pasagerilor.

„Tocmai am găsit avionul algerian. Epava a fost localizată (…) la 50 de kilometri nord de frontiera cu Burkina Faso”, în zona Gossi din Mali, a declarat generalul burkinabez Gilbert Diendiéré la finalul unei reuniuni de criză desfășurate la Ouagadougou și după ce l-a informat pe președintele Burkina Faso, Blaise Compaoré.

Orașul Gossi se află la circa 100 de kilometri sud-vest de Gao, cea mai mare localitate din nordul Mali.

„Pentru moment, nu avem alte precizări în legătură cu soarta pasagerilor, însă echipele noastre acționează pe teren”, a adăugat generalul.

De asemenea, el nu s-a referit la cauzele tragediei aviatice.

Avionul companiei Air Algerie, un McDonnell Douglas MD-83, a decolat de la Ouagadougou cu peste 110 pasageri la bord și șase membri ai echipajului cu destinația Alger în cursul nopții de miercuri spre joi. El a dispărut de pe ecranele radarelor la 50 de minute după decolare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata