Episcopul Macarie al Europei de Nord: Mediul familial e cel mai potrivit cadru de educare a copiilor

Episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord consideră că mediul familial este cel mai potrivit cadru de educare a copiilor unde, dacă există discernământ şi principii morale, îşi găsesc rezolvarea toate problemele.

„Trebuie să se înţeleagă, la nivelul tuturor organismelor abilitate, că mediul familial este cel mai potrivit cadru de educare a copiilor unde, dacă există discernământ şi principii morale, îşi găsesc rezolvarea toate problemele. Fiecare dintre noi, din poziţia şi slujirea la care suntem chemaţi — stat, Biserică, familie, prieteni, cetăţeni responsabili — avem obligaţia morală să susţinem valorile familiale tradiţionale şi să găsim soluţii pentru ca acestea să fie cultivate în interesul copiilor, respectând şi aspectele culturale şi spirituale la care părinţii aderă”, a spus episcopul, care a efectuat săptămâna aceasta o vizită pastorală în comunităţile româneşti din Norvegia, potrivit unui comunicat al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Înaltul ierarh ortodox este de părere că „avem obligaţia morală să veghem pentru ca nu cumva tăvălugul abordărilor strict instituţionale să reducă relaţiile din societate la proceduri administrative şi date statistice”.

„Trebuie să nu uităm că în aceste situaţii este vorba de oameni, suflete fragile, iar de înţelegerea situaţiei prin care ei trec depinde şi soarta viitoarelor generaţii de cetăţeni europeni”, afirmă episcopul Macarie Drăgoi.

Episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord îşi continuă zilele acestea vizita pastorală în comunităţile româneşti din Norvegia.

„Familia Bodnariu, de confesiune neoprotestantă, şi familia Nan, de confesiune ortodoxă, sunt cele mai cunoscute cazuri care se află acum în vâltoarea procedurilor administrative şi judiciare. Părintele episcop a constatat că este vorba de persoane care nu lasă urmă de îndoială în ceea ce priveşte responsabilitatea şi conştientizarea situaţiei grave, dând dovadă de foarte mult echilibru duhovnicesc”, mai informează comunicatul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata