Europa vrea să crească securitatea plăţilor prin Internet

Autoritatea bancară europeană (EBA) a publicat vineri, 19 decembrie, o serie de linii directoare vizând sporirea securității plăților prin Internet începând din luna august 2015, în ideea de a combate creșterea fraudelor online, transmit Reuters și AFP.

Printre liniile directoare o măsură cheie este identificarea strictă a autenticității clientului înaintea plății online. De asemenea, trebuie îmbunătățită informația și asistența clienților precum și protecția datelor personale de către furnizorii de servicii de plăți prin Internet.

‘EBA vrea să susțină dezvoltarea comerțului electronic în Uniunea Europeană, asigurând în același timp protecția adecvată a consumatorilor’ a declarat Geoffroy Goffinet responsabil în cadrul diviziei de protecție a consumatorilor de la Autoritatea bancară europeană.

EBA susține că aceste noi măsuri sunt destinate să contracareze creșterea fraudelor cu ocazia plăților prin Internet. Potrivit ultimelor date disponibile la nivelul Uniunii Europene, numai fraudele vizând plățile cu cardul prin Internet au provocat pierderi de 794 milioane de euro în 2012, în creștere cu 21% comparativ cu 2011. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata