Există o dorinţă serioasă în PSD ca Ponta să candideze, spune Dragnea

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la Slatina, că în partid este o „dorinţă serioasă” ca liderul formaţiunii, premierul Victor Ponta, să candideze la alegerile prezidenţiale, dar decizia în această privinţă va fi luată de această.

„Există multe voci care exprimă dorinţa. Există o dorinţă serioasă, din ce în ce mai mare, în partid pentru ca Victor Ponta să candideze. Ceea ce este, mi se pare, firesc. Dar decizia finală,dacă va candida sau nu va candida, aşa cum la fel de firesc este, o va lua Victor Ponta. Atunci când el va simţi că el trebuie să fie alesul. Și eu am foarte mare încredere în decizia pe care o va lua Victor Ponta”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă un posibil candidat la prezidenţiale susţinut de PSD este Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a declarat că până în momentul în care PSD îşi va stabili oficial candidatul la alegerile prezindenţiale este posibilă orice variantă.

„Ceea ce v-am spus la Piteşti este în regulă şi pot să vă spun şi aici, la Slatina, pot să vă spun şi la Bucureşti sau oriunde vom mai merge, împreună, prin această ţară. Până la momentul în care în mod oficial PSD îşi stabileşte candidatul pe care îl va susţine, orice altă variantă este posibilă. Cel mai important lucru este ca PSD să susţină un candidat care să aibă capacitatea să reunifice această ţară, această societate. Acesta este cel mai important lucru”, a declarat Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD a opinat că Victor Ponta are calităţile pentru a fi preşedinte. „Nu trebuie să ne limităm la o discuţie decât despre persoane şi trebuie să extindem discuţia şi analiza noastră despre un om care îşi poate construi o echipă şi care poate pune la masă toate instituţiile care pot sta la masă, constituţional, pentru ca această ţară să ajungă acolo unde îi este locul. O ţară respectată, o ţară în care bunăstarea să fie pe primul plan al oricărui guvern, o ţară în care să îţi fie drag să trăieşti şi să ai sentimentul de siguranţă că poţi să trăieşti. Că eu cred că Victor Ponta este unul din oamenii care are aceste calităţi, asta contează mai mult sau mai puţin. Că partidul crede lucrul ăsta, sigur, contează mai mult. Dar în final, asta este o decizie unipersonală. Și până când va fi o decizie oficială a partidului, sigur, orice variantă e posibilă. În sensul acesta am spus la Piteşti”, a adăugat Liviu Dragnea.

El a mai spus că o decizie privind candidatul la prezidenţiale va fi luată într-un termen „rezonabil”, iar la o întrebare privind o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană, a răspuns că acesta a fost candidat. „Mircea Geoană a fost candidat. A fost un candidat foarte serios. Dar repet, asta va fi o decizie care bănuiesc că va fi luată într-un termen rezonabil. Bănuiesc că va fi luată înainte de alegeri. Înainte de alegerile prezidenţiale”, a comentat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost prezent vineri la Slatina la instalarea în funcţii a prefectului judeţului Olt Silviu Neaşcu şi a subprefectului Emanuel Oproiu. După acest eveniment, Dragnea a participat la o întâlnire cu primarii PSD şi UNPR din judeţ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata