Experţii în fitness recomandă exerciţiile care consolidează partea centrală a corpului

Fie că este vorba despre alergare, înot, ridicarea de haltere sau gimnastică aerobică, experții în fitness spun că toate exercițiile de rutină consolidează partea centrală a corpului – zona abdominală, spatele și mușchii din jurul pelvisului – care este „sediul” stabilității, forței și puterii, scrie Reuters.

Consolidarea părții centrale a corpului prin exerciții de rutină îi poate ajuta pe alergători să fugă mai repede, pe baschetbaliști să sară mai sus iar repetarea acestor mișcări în fiecare zi poate ajuta inclusiv la abordarea cu mai multă ușurință a activităților casnice.

Daniel Taylor, co-autor împreună cu Greg Brittenham al noii cărți „Consolidarea centrului corpului”, care conține 300 de exerciții fizice, spune că doar 20 de minute de antrenament de bază pentru această parte a corpului, implicând nu mai mult de patru exerciții, prin rotație, ajută la încălzire pentru cele mai multe activități sportive, de la ridicarea de greutăți, la jocul de baschet.

‘Nu trebuie să vă distrugeți făcând aceste exerciții ore în șir, repetând de o mie de ori. Dar, dacă le faceți constant, veți fi mai puternici, mai bine tonifiați, cu o poziție a corpului mai bună’, a spus Allen, citat de Reuters.

Un alt expert, JR Allen, descrie partea centrală, care implică și respirația, drept centura corpului. El preferă antrenamentele de agilitate: salturi din poziția ghemuit, alternarea de fandări cu sărituri și salturi puternice — mișcări dinamice care implică partea centrală a corpului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata