Experţii recomandă consumul de apă pentru a reduce riscul de obezitate

Experții recomandă consumul de apă pentru a reduce riscul de obezitate, îndemnându-i în special pe părinți să înlocuiască sucul și băuturile acidulate cu apă în alimentația copiilor lor, pentru a reduce aportul zahăr și, în consecință, riscul de obezitate, hipertensiune arterială și diabet, scrie joi The Independent.

Specialiștii atrag atenția că, deși băuturile îndulcite cu zahăr sunt cea mai importantă sursă pentru aportul de zahăr la toate vârstele, consumul lor este în special problematic pentru copii și adolescenți.

„Încurajați-vă copiii să bea apă. După ce sunt înțărcați, copiii ar trebui să bea apă potabilă (…) Încurajez ferm oamenii să își ia necesarul de fluide din apă” — acesta este sfatul simplu pe care îl dă Susan Jebb, profesor de alimentație și sănătatea populației la Universitatea Oxford.

Comentariile sale survin în contextul în care aproximativ unul din cinci copii din Marea Britanie este obez, iar aproximativ o treime sunt supraponderali.

Oficiali din domeniul sănătății vor emite joi un nou aviz privind reducerea consumului de zahăr, precum și noi orientări cu privire la alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea și orezul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata