Expoziţie consacrată celebrei poşete ”2.55” Chanel, la Amsterdam

Cea de-a 60-a aniversare a celebrei poșete ”2.55” a casei de modă Chanel – creată în februarie 1955, de unde și denumirea sa – este marcată, începând de la 1 februarie, printr-o expoziție specială inaugurată la Muzeul Tassen Hendrikje din Amsterdam, singurul muzeu din Europa consacrat genților de damă, relatează EFE.

‘Am dorit să aducem un omagiu acestei piese create de Coco Chanel, în urmă cu 60 de ani, pentru că a schimbat cursul istoriei poșetei și a contribuit la emanciparea femeii’, a explicat directorul acestei instituții de cultură, Sigrid Ivo. ‘Geanta 2.55 a devenit o emblemă a femeii care muncește, fiind un accesoriu feminin practic, simplu și, totodată, elegant’, a explicat ea.

Expoziția, deschisă până în 3 mai, prezintă unele exemplare originale ale miticei poșete, precum cel purtat de actrița Marlene Dietrich, câteva piese aparținând muzeului, precum și alte versiuni provenind din colecții particulare.

Vizitatorii pot vedea și o haină matlasată cu cusături romboidale și un lanț metalic folosit de călugărițe pentru a lega la brâu cheile, ambele obiecte fiind surse de inspirație pentru stilul definitoriu al poșetelor create de Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971), care a trăit câțiva ani într-o mănăstire de maici după ce a rămas orfană.

Muzeul Tassen Hendrikje are peste 5.000 de exponate și este vizitat anual de aproximativ 80.000 de persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata