Facebook înăspreşte tonul împotriva „Like-urilor” false

Rețeaua socială online Facebook a anunțat vineri, 3 octombrie, că și-a înăsprit lupta împotriva celor care stimulează cu mijloace financiare numărul de „Like-uri” date pe un cont, avertizând contra unor astfel de practici.

Într-un mesaj pe blogul ei oficial, Facebook a declarat că a obținut condamnări în instanță pentru astfel de acțiuni de aproape 2 miliarde de dolari. Ea nu explică în mod clar cât din această sumă a recuperat, notează AFP.

Aceste proceduri judiciare vizează printre altele cumpărarea de clickuri masive pe butonul „Like” /”Îmi place”/ caracteristic Facebook, pentru a apărea mai populare în rețeaua de pagini consacrate de exemplu unor personalități politice sau mărci.

O industrie paralelă s-a creat ce poate promite de exemplu adăugarea a „10.000 de Like-uri” pe o pagină în schimbul unei plăți.

„Noi stabilim regulile și mașinile sunt gata să recunoască comportamentele suspecte”, a scris un inginer de la Facebook, Matt Jones, pe blog.

Acest lucru implică diverse tehnici, cum ar fi utilizarea de algoritmi pentru a detecta un salt suspect de „Like-uri” pe o pagină.

„Când identificăm o activitate frauduloasă, lucrăm pentru a o contracara, inclusiv prin blocarea conturilor și ștergerea Like-urilor false”, a explicat el.

Procedurile judiciare sunt la rândul lor destinate „să amintească potențialilor contravenienți că vom replica pentru a preveni abuzul pe platforma noastră”, a adăugat el.

„Activitatea frauduloasă este rea pentru toată lumea: proprietarii paginilor, cei care fac reclame, Facebook și oamenii de pe platforma noastră”, a conchis el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata