Facebook introduce internet gratuit în Zambia

Facebook a lansat o aplicație  ce va oferi utilizatorilor din Zambia acces gratuit la rețeaua socială, precum și la alte site-uri critice, în cadrul planului său de a extinde accesul web la 4,25 miliarde de persoane ce nu dispun de internet, relatează agenția DPA.

„Aplicația Internet.org va fi disponibilă în primul rând pentru abonații Airtel din Zambia și vom continua să îmbunătățim experiența și să o lansăm în alte părți ale lumii”, a declarat managerul de produs de la Facebook Guy Rosen într-o postare blog. El a precizat că aplicația va oferi acces liber la 13 site-uri web, inclusiv AccuWeather, Google Search, Go Zambia Jobs, Wikipedia, WRAPP, o aplicație de drepturi ale femeii, și desigur Facebook.

Airtel va acoperi costul de acces liber în speranța că clienții își vor upgrada planurile pentru a li se permite chiar mai mult acces la internet, a adăugat Rosen.

Patronul Facebook Mark Zuckerberg a anunțat inițiativa Internet.org vara trecută. Săptămâna trecută el a anunțat că programe similare în Filipine, Paraguay și Tanzania au adăugat 3 milioane de noi utilizatori de internet.

„Acesta este un mare pas înainte în realizarea misiunii Facebook și Internet.org”, a declarat Zuckerberg la lansarea în Zambia. „Căutăm să aducem servicii de bază gratuite în cât mai multe țări în curând”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata