Farmaciile vor fi verificate dacă respectă legislaţia privind eliberarea de medicamente compensate

Ministerul Sănătății va demara din această săptămână un amplu control la farmacii pentru a verifica în ce măsură acestea respectă legislația și protocoalele în vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, marți, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

„Sunt situații în care deși pacienții sunt beneficiari de medicamente compensate, 100% se duc la farmacie și de multe ori farmacia le spune: da, dar nu-l avem pe acesta, avem un alt medicament similar ca substanță activă, dar la un alt preț. Demarăm cea mai amplă acțiune de control pe fiecare farmacie de acest gen. Le-am retransmis toate procedurile și toate protocoalele pe care trebuie să le respecte. Există stipulate și au fost informați asupra obligativității de a asigura acele medicamente conform raportării prețului de referință. Deci, ei ar trebui să aibă medicamentele prescrise de medic la compensare 100%, de exemplu. Adică nu ar mai trebui să existe acea coplată sau acea diferență pe care o suportă pacientul”, a declarat ministrul Sănătății.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că „de săptămâna aceasta fiecare farmacie va fi verificată”.

„Dacă nu respectă legislația și regulamentele în vigoare, vor fi sancționate administrativ fiecare dintre ele”, a subliniat ministrul Sănătății. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata